• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Black Friday door Niels Lukas T RECENSIE

Stel je voor, je doet mee met een ontgroening en op een dag staat er een bus voor de deur De mensen in de bus doen een bivakmuts op je hoofd. Even later word je wakker op een podium en je moet binnen een minuut met iemand tongen om je onderbroek aan te mogen houden. De ontgroening is nu echt begonnen.

 

Megan er Ris bevinden zich in deze situatie. Ze moeten een hele week rare en gewoon gevaarlijke opdrachten uitvoeren.

Deze week eindigt op de zogenaamde black friday waar wordt besloten of je bij Veneris Dies Nigra (de studentenvereniging) mag komen. Vorig jaar greep iemand in een stanleymes wat verstopt zat in een bierkrat, 

dit jaar lijkt dat kinderspel…..

 

Dit is het verhaal van black friday. Geschreven door 33 jarige Maren Stoffels. Al sinds ze kan schrijven heeft ze dat altijd gedaan. En in 2005 gaf leopold haar eerst boek uit. 15 jaar later gaf ze Black Friday uit.

 

Er zijn eigenlijk maar drie belangrijke karakters in dit boek dit zijn:

Ris: een stoere gast die wel wat aparte opdrachten wil uitvoeren om bij de studentengroep te komen. Want zoals de vriendin van zijn moeder zegt “Er is niets beter dan een studentenvereniging.” 

 

Megan: Een gevoelig meisje wat geen idee heeft wat haar te wachten staat. Geen van haar ouders zaten bij een studentenvereniging waardoor ze er zonder enige voorbereiding naartoe gaat

 

En Yellow: Een gast die waarschijnlijk niet helemaal goed is behandelt als kind. Zijn echte identiteit is nooit bekend gemaakt in het boek. Wel is Yellow de leider van Veneris Dies Nigra. Hij besteed zijn tijd niet met het uitleggen aan de novieten (eerstejaars) wat bij Veneris Dies Nigra horen allemaal precies inhoud. Maar meer met het in bier tuffen en de novieten pesten.

 

Het boek is behoorlijk grof. Het verhaal zit vol met scheldwoorden en getuf. Dus echt een net boek is het niet. 

 

Ook is het boek best geloofwaardig. Want op het waarheids niveau van de opdrachten na kan het maar zo echt gebeuren. Ontgroeningen bestaan natuurlijk niet alleen in boeken en films. 

 

Tot slot is het boek heel verrassend. Ik ga geen spoilers geven maar het einde was heel origineel en verrassend. Niet alleen het einde maar ook de opdrachten bleven me verrassen en in spanning houden.Dat is ook de reden dat je dit boek absoluut moet lezen, Het blijft maar nieuwe en originele dingen aan het verhaal toevoegen.

 

Ik raad dit boek dus zeker aan als je een beetje tegen grof taalgebruik kan en zoekt voor een origineel en spannende thriller. Dit boek is geweldig voor tieners tussen de 13 en 15 jaar.

Black Friday

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Spannende thriller over een ontgroening.

    Ik wist al dat ze ons zouden vernederen. Tot op het bot, maar het is voor een hoger doel. Na deze ontgroening hoor ik er eindelijk bij. Ik moet dit overleven, dat moet gewoon. Ik wil hierbij, ik moet hierbij.

    Ris en Megan doen mee aan de ontgroening van een studentenvereniging. Wie volhoudt, heeft vrienden voor het leven. De ouderejaars bedenken wrede, ronduit gevaarlijke opdrachten. Het hoogtepunt is de laatste nacht van de ontgroening, de zogenaamde Black Friday. Een nacht die gitzwart zal eindigen…

Meer info

Toegevoegd door: