• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De perfecte huisgenoot RECENSIE

Ik mocht dankzij de leesclub op Facebook dit boek lezen, bedankt hiervoor!

Het verhaal gaat over Molly en Declan. Molly zoekt een nieuwe huisgenoot, maar wil absoluut dat het een vrouw wordt. Maar dan komt Declan zich kandidaat stellen. Uiteindelijk kan hij zich voor haar winnen en word de nieuwe huisgenoot. Beiden hebben ze iemand op het oog en samen beslissen ze om samen hun crushes jaloers te maken. Maar zijn die gevoelens voor elkaar wel zo gespeeld?

Het verhaal word vanuit beiden perspectieven verteld, uit dat van Molly en dat van Declan. Je merkt al snel dat Declan iets achterhoud wat de spanning doet omhoogdrijven. Molly en Declan zijn 2 personages waar iedereen zich makkelijk in kan vinden. Beiden hebben ze zo hun eigen problemen die we langzaam aan leren kennen.

De schrijfstijl is heel makkelijk om te lezen, het zijn korte hoofdstukken en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Hier en daar zit er ook wat humor verweven in het boek. Het is zo’n boek dat je uren kan lezen zonder het door te hebben.

Het verhaal op zich was misschien wat cliché. Je weet bij aanvang van het boek al in grote lijnen wat er zal gebeuren, maar hier en daar zit er toch een kleine draai in het boek die je niet verwacht had.

Dit was het eerste boek dat ik las van dit auteursduo. Ik had hun naam al zien verschijnen als ik opzoek was naar nieuwe boeken, maar dit de eerste keer dat ik iets van hen lees. Ik denk dat ik eens kijk wat ze nog te bieden hebben, want dit boek deed mij verlangen naar meer.

Ik geef dit boek 3 sterren. Het is een heerlijke feelgood waarbij je niet hoeft na te denken.

De perfecte huisgenoot

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijn nieuw huisgenootje gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.
  De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken, ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan: wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?
  Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…
   

Meer info

Toegevoegd door: