• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De perfecte huisgenoot RECENSIE

Hoe lastig is het om tegenwoordig niet alleen een leuke en perfecte huisgenoot te vinden, maar ook 1 die past bij jouw levensstijl en karakter.

Dit is een probleem die Molly in het boek de Perfecte huisgenoot ook ervaart. Tijdens verschillende interviews is er bij elke gegadigde wel een opmerking of iets dat kan botsen. Tot dat Declan zich meld en Molly overtuigd om hem als nieuwe huisgenoot aan te nemen.

Beide hebben nog geen relatie maar hebben iemand op het oog, die hun op dat moment nog niet zien staan of dat niet durft toe te kennen. Declan komt met een plan, we gaan ze jaloers maken. Tijdens verschillende bijeenkomsten doen zij net alsof zij in een relatie zijn, om de anderen jaloers te maken. Dit plan werkt goed, echter te goed want de gevoelens tussen Declan en Molly veranderen hierdoor snel.

 

Het boek lees je vanuit verschillende perspectieven. Zo lees je vanuit Declan en Molly waardoor je al snel diepgang krijgt in de karakters.

Tijdens het lezen van het boek leer je Molly heel goed kennen, Declan wat minder. Maar door de vraagtekens die het verhaal rondom Declan oproept en de oplopende gevoelens is het een boek die je niet snel zou wegleggen.

Ondanks dat het aanvoelt als een feelgood roman komen er in dit boeken ook wat serieuzere thema’s in het boek aanbod. Zo draagt Declan een verleden met zich mee waar hij altijd rekening mee zou moeten houden en wordt er een personage in het boek ernstig ziek waardoor er ook een stuk verlies in komt.

Dit maakt het boek wel anders dan een standaard feelgood roman.


Door de schrijfstijl en de het verhaal wordt je snel verliefd op het karakter Declan. Hoe lief, verassend en bedachtzaam hij is Molly dat is toch serieus iets om verliefd op te worden?? Door de schrijfstijl is het boek gemakkelijk te lezen en word je in het verhaal gezogen. Zo danig dat je deze binnen een paar uur uit heb omdat je hem niet kan wegleggen.

 

Geloof me.. Als je aan dit boek begint, start en eindig je met een lach op je gezicht.

De perfecte huisgenoot

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijn nieuw huisgenootje gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.
  De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken, ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan: wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?
  Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…
   

Meer info

Toegevoegd door: