• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De perfecte huisgenoot RECENSIE

Nog nooit van de schrijfster gehoord, maar het is vooral de cover die hier mijn aandacht trekt. De frisse cover, leuke kleuren en eenvoud, het is een mooi plaatje om te zien. Daarnaast is het altijd wel leuk om nieuwe schrijfsters te leren kennen.  

Molly zoekt een huisgenoot, niet zomaar een, maar een vrouwelijke huisgenoot. Helaas is geen enkele kandidaat geschikt welke op gesprek bij haar komt. Totdat Declan komt, maar hij is duidelijk niet vrouwelijk.. wel werkt hij haar interesse, is gevat, heeft humor en kan goed koken. Beide hebben ze iemand anders op het oog. Wellicht kunnen ze elkaar daarmee helpen?

Het boek heeft meteen mijn aandacht. Het is fijn geschreven. Een mooie rustige schrijfstijl, waardoor je lekker in de flow van lezen zit. En de chemie tussen de twee is meteen op te merken. De hoofdstukken zijn geschreven vanuit Molly ofwel Declan en je leert beide een beetje kennen. Maar ook de dingen waarmee ze worstelen. 

“Je weet dat je van iemand houdt als alles waar je ooit bang voor was opeens niet half zo eng lijkt als de gedachte niet de rest van je leven met die persoon door te brengen.”

Een duidelijke quote die de gedachte beschrijft die kbeide voelen maar niet uitspreken.

Het is een fijn boek om te lezen. Er zit humor in en diepgang waardoor het geen plat boek is. Het is een aanrader als je van wat flow boeken houdt die je lekker tussendoor kan lezen.

De perfecte huisgenoot

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijn nieuw huisgenootje gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.
  De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken, ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan: wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?
  Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…
   

Meer info

Toegevoegd door: