• mijn waardering

Café Zon & Zee 4 - Het eilandhotel RECENSIE

Lichtpuntjes die aan de hemel opdoemen en drama dat hartverscheurend genoeg waargebeurd had kunnen zijn..

Flora Mackenzie, kersverse moeder, werkt tijdens haar zwangerschapsverlof aan de grote opening van het nu nog leegstaande eilandhotel. Theoretisch gezien staat ze er niet alleen voor: haar broer Fintan is de eigenaar van het hotel. In de praktijk komt het vele werk echter wel op Flora's schouders terecht, omdat haar broer is verscheurd door verdriet. Fintan bouwde het hotel samen met zijn reeds overleden partner Colton, wie hij nog elke dag ontzettend mist. Flora en Fintan zijn niet de enige die obstakels moeten overwinnen. Chefkok Gaspard moet erg wennen aan het koude, kille eiland Mure en heeft te maken met een onervaren keukencrew. Eén van die crewleden is Konstantin, een rijkeluis jongen die door zijn familie verbannen is en naar het simpele Mure is gestuurd. Daarnaast volgen we ook dokter Saïf en schooldirectrife Lorna die te maken hebben met een nogal complexe romance. Want wat doe je als je tijdens het vluchten voor oorlog je vrouw kwijtraakt, de hoop verliest haar ooit nog levend terug te vinden en onverhoopt gevoelens krijgt voor een andere vrouw? En wat zou je doen als jij de vrouw bent die verliefd wordt op de man die zijn vrouw uit het oog is verloren?

Dit boek gaat over hoop, liefde en ingewikkelde relaties. Alle verhaallijnen van de verschillende personages zijn zo goed en gedetailleerd uitgediept dat je elk personage in je hart kunt sluiten. Elk lichtpuntje dat de personages tegenkomen op hun weg vol obstakels wordt zodanig beschreven dat jij als lezer ook een warm gevoel vanbinnen ervaart. Eilandhotel is het vierde deel van de Café Zon & Zee serie. Heb je de voorgaande boeken in deze serie niet gelezen? Geen probleem. Schrijfster Jenny Colgan schetst aan de start van het boek de beginsituatie van elk karakter. Dit doet ze op een treffende maar subtiele manier. Het is dan ook niet storend als je de rest van de serie al wel gelezen hebt. Het einde van het boek is een tikkeltje voorpelbaar, maar dat maakt het verhaal als geheel niet minder mooi.

Café Zon & Zee 4 - Het eilandhotel

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

Meer info

Toegevoegd door: