• mijn waardering

Een leuk debuut van een serie! RECENSIE

Je maakt kennis met Isabelle Bonnet, een zelfstandige dame die even een rustpauze in last nadat ze op haar werk bij de geheime in Parijs flink fysiek en mentaal gewond is geraakt bij een bomaanslag. Gedurende het boek lees je steeds iets meer wat er precies is gebeurd.

Ze besluit naar Fragolin in de Provence af te reizen, dit is haar geboorteplaats. Isabelle is al als 6-jarige uit deze omgeving vertrokken omdat bij een auto ongeluk haar beide ouders omkwamen. Langzaam ontmoet ze steeds meer inwoners uit het dorp die zich haar herinneren als klein meisje en dochter van de voormalige burgemeester.

Het rustig aan doen en mentaal opknappen is echter maar van korte duur als haar leidinggevende uit Parijs haar vraagt om een zaak van een verdwenen Engelsman op te lossen in Fragolin. Hiermee maakt ze vrienden en vijanden!

De omgeving en de personen die Isabelle ontmoet worden herkenbaar beschreven. Haar persoonlijke assistent, Apollinaire, verovert een plekje in je hart. Ook de Franse woorden die de schrijver verwerkt in het verhaal dragen bij dat je gevoel hebt alsof je zelf in die omgeving vertoeft.

Het is een leuke en vlot lezende cosy crime die zich afspeelt in de Provence. Een zeer geschikt boek om mee te nemen op zomervakantie! En de delen twee tot en met vier zijn inmiddels ook beschikbaar.

 

Madame le Commissaire 1 - Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In dit spannende eerste deel van de Madame le Commissaire-serie van Pierre Martin, overleeft Isabelle Bonnet, het veelgeprezen hoofd van een geheime dienst in Parijs, ternauwernood een aanslag op haar leven. Ze besluit daarop terug te keren naar haar geboorteplaats Fragolin, een klein dorpje aan de Côte d'Azur, om te herstellen. Als er vervolgens een Engelsman verdwijnt in Fragolin en in zijn huis een dode, naakte vrouw wordt gevonden, vragen de hoge functionarissen in Parijs aan Isabelle om de zaak te onderzoeken. Maar de plaatselijke collega’s zijn hier allerminst van gecharmeerd.

Meer info

Toegevoegd door: