• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Een heel gewoon leven RECENSIE

Ik mocht voor Chicklit.nl Een heel gewoon leven lezen. Laat ik beginnen met de kaft, als ik deze in de boekwinkel of bibliotheek zou zien liggen zou ik het boek laten liggen. De cover vind ik nietszeggend en vind de benen niet passen bij de titel.

Het verhaal is opgedeeld in 4 delen en gaat over de 24 jarige Anna die erg graag operazangeres wil worden en hiervoor in Londen bij het conservatorium studeert. Crimp neemt je mee deels mee in het excentrieke leventje wat daar speelt. Naar mijn mening had ze dit nog veel beter uit mogen werken. In de eerste 2 delen ligt de focus heel erg op band tussen Anna en Max en de relatie die zij samen opbouwen.

In deel 3 en 4 gaat het verhaal meer over de stappen die Anna zet in haar carrière als operazangeres. Het einde laat voor mij nog vragen onbeantwoord.

De personages in het boek missen voor mij diepgang. Ik vind ze vlak uitgewerkt en missen diepgang waardoor ik geen binding met ze krijg.

 Het idee voor dit verhaal snap ik maar ik vind hem niet goed uitgewerkt. De schrijfstijl is verwarrend te noemen, het ene moment ben je in het heden en eindigd de zin in de verleden tijd, en er miste leestekens als de personages met elkaar in dialoog waren. Ook het tijds verloop vond ik verwarrend, het ene moment had je het geboel alsof er een dag voorbij was maar dan verwees de schrijfster naar gebeurtenissen die weken eerder gebeurd waren.

Al met al krijgt dit boek maar 2☆ van mij

Een heel gewoon leven

 • Auteur:

  Imogen Crimp
 • Verschenen:

  6 juli 2022
 • Uitgave:

  ISBN 9789403110011
  Uitgever Cargo
  400 pagina's
 • Uitgever:

  Cargo
 • Genre:

  Roman
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Anna is een jonge vrouw met een grote ambitie om operazangeres te worden. Overdag moet ze zich meten met haar medestudenten, die allemaal over een onuitputtelijke hoeveelheid culturele bagage en financiële middelen lijken te beschikken. ’s Avonds zingt ze in een hotelbar om de huur te kunnen betalen van het verwaarloosde appartement dat ze deelt met haar vriendin Laurie.
  Dan ontmoet ze Max, een succesvolle veertiger, die haar alles kan geven wat ze wil. Maar hij is ook veeleisend, en er ontwikkelt zich een machtsspel tussen de twee. Anna zal keuzes moeten maken die grote invloed hebben op haar toekomst.

Meer info

Toegevoegd door: