• mijn waardering

Boeiend luisterboek zodat met veel plezier en volle aandacht geluisterd wordt naar dit mysterieuze verhaal RECENSIE

Suzanne Vermeer debuteerde in 2006 met de best-seller All-inclusive. Daarna volgden nog vele andere zomer- en winterthrillers. In 2011 bleek dat Suzanne Vermeer het pseudoniem was van de toen net overleden auteur Paul Goeken. In overleg met de familie blijven er nog steeds boeken verschijnen onder dit pseudoniem. Het is onbekend wie er nu onder deze naam schrijft.

Spoorloos deel 1 is het eerste deel van een trilogie. We maken kennis met Bo die op de redactie van Koffie en koek werkt. Van haar vriendin Inès hoort ze over een studente (Julia) die twintig jaar geleden verdween in Frankrijk terwijl ze op zoek ging naar een andere studente (Edda) die twintig jaar daarvoor verdween. Dit lijkt Bo een mooi item voor een podcast, op zoek naar Julia. Haar werk staat er achter dat ze die maakt. Sterker nog, dit zal bepalen of haar contract verlengd wordt. Haar vriend is minder blij want hij wil juist samen met haar op vakantie. Toch gaat Bo samen met Inès naar Parijs om onderzoek te doen. Na een paar dagen lijkt Inès meer aandacht voor leuke mannen te hebben dan voor het onderzoek. Bo gaat daarom alleen door naar Bordeaux. Als ze later toch weer contact probeert te leggen met Inès dan lukt dat niet. Zou Inès ook verdwenen zijn?

De cover van Spoorloos deel 1 is mooi, mysterieus en passend bij het verhaal. Het onderwerp is origineel: twee vrouwen die onderzoek doen naar en een podcast maken over een vermiste vrouw die op zoek was naar een vermiste vrouw. De proloog is spannend, maar de rest van het luisterboek is dat niet zo erg. Het is vooral mysterieus. Wat is er met Julia gebeurd? En waarom wordt er gezegd dat ze geen contact op moeten nemen met de familie en moeten stoppen met het onderzoek? Wat is er met Inès gebeurd? Vanuit Bo leeft de luisteraar mee met de avonturen. Spoorloos deel 1 is een super luisterboek. De stem is erg prettig om naar te luisteren. Het verhaal is erg boeiend waardoor de volle aandacht bij het luisterboek is. Het einde is open en maakt nieuwsgierig naar het volgende deel. Jammer dat de luisteraar tot begin 2023 hierop moet wachten.

 

Spoorloos 1 is een luisterboek dat zal boeien zodat er met veel plezier en volle aandacht geluisterd wordt naar dit mysterieuze verhaal.

Spoorloos

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Studievriendinnen Bo en Inès besluiten een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen journalistiekstudente Julia van der Molen. Met de trein volgen ze haar reis richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen. Terwijl Bo steeds voorzichtiger wordt, lijkt Inès hun onderzoek steeds minder serieus te nemen. Na een knallende ruzie besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar al snel krijgt ze spijt en probeert ze Inès te contacten. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als ze ineens niks meer van haar vriendin hoort…

Meer info

Toegevoegd door: