• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Spoorloos RECENSIE

Spoorloos gaat over de studievriendinnen Bo en Inès die besluiten een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen journalistiekstudente Julia van der Molen. Met de trein volgen ze haar reis richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen. Terwijl Bo steeds voorzichtiger wordt, lijkt Inès hun onderzoek steeds minder serieus te nemen. Na een knallende ruzie besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar al snel krijgt ze spijt en probeert ze Inès te contacten. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als ze ineens niks meer van haar vriendin hoort…


In dit luisterboek word je meegenomen in de zoektocht naar de verdwenen Julia van der Molen, maar ook in de vriendschap en Bo’s relatie met Joost. Bo is wat onzeker en besluiteloos, daar waar Inès erg dominant kan zijn, hier worstelt Bo mee. Wanneer Bo sluiten om alleen verder te gaan, is ze op zichzelf aangewezen en moet ze het wel alleen doen. Je zoet het personage van Bo dan ook een persoonlijke groei door maken.

 

Het boek is het eerste deel uit de Spoorloos trilogie en dit deel speelt zich met name af in Frankrijk.  

Qoute: ‘zin om op pad te gaan of nee om in de voetsporen van Julia te treden’.
 

Proloog van het boek begint spannend, helaas ontbreekt de spanning in dit verhaal. Wel blijf je geïntrigeerd, omdat je wil weten wat ze te weten komen en wat ze ontdekken. Ook de ontwikkeling van de personages is goed gedaan, je leert iedereen steeds wat beter kennen en begrijp je waarom sommige keuzen gemaakt zijn.

 

Het boek luister prettig en de hoofdstukken zijn niet te lang, maar soms wordt het verhaal even wat te langdradig. Ook was het einde wat voorspelbaar, maar ondanks dat toch passend bij het verhaal mede door wat plot twists.  
 

Dat het over een podcast gaat en het zich afspeelt in Nederland en Frankrijk, maakt dat het toch wel een origineel verhaal geworden is.

Spoorloos

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Studievriendinnen Bo en Inès besluiten een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen journalistiekstudente Julia van der Molen. Met de trein volgen ze haar reis richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen. Terwijl Bo steeds voorzichtiger wordt, lijkt Inès hun onderzoek steeds minder serieus te nemen. Na een knallende ruzie besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar al snel krijgt ze spijt en probeert ze Inès te contacten. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als ze ineens niks meer van haar vriendin hoort…

Meer info

Toegevoegd door: