• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Spoorloos RECENSIE

Ik heb het boek mogen luisteren voor de leesclub van Chicklit, Spoorloos is het 1e deel van een trilogie.

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de op 48-jarige leeftijd aan kanker overleden auteur Paul Goeken (1962-2011) All-inclusive  (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Ook voor de volgende boeken waren de reisbranche en het toerisme het uitgangspunt. Al snel werd dit het unieke handelsmerk voor deze ijzersterke vakantiethrillers. 

Na Goekens dood verscheen in de zomer van 2012 Bon Bini Beach, gebaseerd op een idee van Paul Goeken. Het pseudoniem Suzanne Vermeer werd aangehouden. Vanaf die tijd worden er regelmatig boeken onder deze naam uitgeven, waaronder Het chalet, Route du Soleil, en Noorderlicht dat in 2012 werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. In januari 2015 verscheen weer een wintervakantiethriller: Mont Blanc. Wie de auteur van deze vernieuwde en eveneens zeer succesvolle Suzanne Vermeer-serie is, wordt door de uitgever geheimgehouden. In totaal zijn er al meer dan een miljoen exemplaren van Vermeers boeken verkocht.

Het verhaal gaat over studievriendinnen Bo en Ines. Ze besluiten een podcast te maken over een verdwenen studente journalistiek. De studente verdween terwijl zij zelf een verdwijning onderzocht. Bo en Ines zijn twee heel verschillende types. Bo’s baan staat op het spel en neemt de podcast heel serieus, terwijl Ines vooral zin heeft in het uitgaansleven. Na een ruzie hierover besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar kan daarna geen contact meer krijgen met Ines en is bang dat de geschiedenis zich herhaalt.

De voorleesstem is erg prettig, en door de goede spanningsboog wil je door blijven luisteren.

Spoorloos krijgt van mij 3 hartjes.

 

Spoorloos

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (11 stemmen)
  • Omschrijving:

    Studievriendinnen Bo en Inès besluiten een podcast te maken over de jaren geleden verdwenen journalistiekstudente Julia van der Molen. Met de trein volgen ze haar reis richting Parijs en Bordeaux. Maar de opnames voor hun podcast Spoorloos hebben meer gevolgen dan ze hadden kunnen voorspellen. Terwijl Bo steeds voorzichtiger wordt, lijkt Inès hun onderzoek steeds minder serieus te nemen. Na een knallende ruzie besluit Bo alleen verder te gaan met het onderzoek, maar al snel krijgt ze spijt en probeert ze Inès te contacten. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als ze ineens niks meer van haar vriendin hoort…

Meer info

Toegevoegd door: