• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Rebel RECENSIE

Jimmy Ferris. Een geliefde leadzanger van de rockband Stagedive. Hij krijgt alles wat hij wil, maat als hij een keer weer te ver gaat krijgt hij een ultimatum. Afkicken en nog deel uitmaken van de band of vertrekken. En dan komt zijn nieuwe assistente Lena op zijn pad.

Maar Jimmy denkt teveel aan zichzelf en de vers opgebouwde relatie met Lena wordt op het spel gezet. Pas wanneer hij echt kwijt is, beseft hij wat ze voor hem betekende. Is het te laat?

Voor de Chicklit.nl leesclub mocht ik dit boek lezen waarvoor dank. Het boek is onderdeel van een serie, maar tijdens het lezen van het boek kom je erachter dat het prima op zichzelf te lezen is.

Maar wat vond ik van het boek. Erg leuk en regelmatig grappig. Lena heeft droge humor en ook wel een beetje dat ze haarzelf lekker te kakken kan zetten. Houd ik wel van.

Ook is ze direct en weet ze haar vrouwtje te staan. Voor mij was ze een aangename personage.

Ook Jimmy vond ik niet verkeerd. Hij lijkt stoer, maar heeft volgens mij een hart van goud.

De andere personages waren wat vlak, maar dat komt misschien omdat deze al eerder in de serie aan de beurt zijn geweest. 

Het verhaal an sich is ook leuk verteld. Soms wat herhalend qua woordgebruik. Zo wordt het woord grommen vaak gebruikt op verschillende emoties.

Ook vond ik het spelletje afstoten en aantrekken te herhalend, naarmate het boek vorderde.

Het laatste gedeelte van het boek vind ik wel tegenvallen. Net of ik ineens in een heel ander soort genre boeken terecht ben gekomen. Ook vind ik het te grof voor het genre wat het boek uitstraalt (voor mij young adult)

Over het genre gesproken weet ik nog niet waar dit boek thuishoort. Voor een young adult was het taalgebruik soms wat te volwassen en te grof voor een volwassen boek was de schrijfstijl wat te kinderlijk. 

Laten we het dan maar houden voor mij de onbekende genre new adult.

Geen verkeerde kennismaking met dit genre, want het boek leest lekker weg en is in het begin lastig weg te leggen.

Het begin was goed, naarmate het boek wat vorderde werd het voor mij wat minder. Door het niet geheel verrassende einde geef ik dit boek 3

Rebel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (14 stemmen)
  • Omschrijving:

    De vrouw die hij wil, is de enige vrouw op aarde die hij niet kan krijgen…

    Jimmy Ferris is er als leadzanger van de superpopulaire rockband Stagedive aan gewend om alles te krijgen wat hij wil, of het nou om drank, drugs of vrouwen gaat. Maar wanneer hij weer eens in de problemen belandt, heeft iedereen schoon genoeg van zijn gedrag. Jimmy krijgt een ultimatum voorgeschoteld: als hij nog deel van Stagedive uit wil maken, moet hij afkicken. Ook krijgt hij een knappe nieuwe assistent genaamd Lena, die hem voortaan op het rechte pad moet houden.

    Lena en Jimmy hebben flink veel chemistry en worden daarom steeds closer met elkaar. Maar Jimmy is zo gewend zichzelf op de eerste plek te zetten, dat hij niet door lijkt te hebben dat hij zijn relatie met Lena op het spel zet. Pas wanneer hij Lena kwijt is, begint Jimmy te beseffen dat Lena de enige persoon is die echt iets voor hem betekent. Is het al te laat om zijn leven te veranderen?

     

Meer info

Toegevoegd door: