• mijn waardering

Een pareltje RECENSIE

Heel bijzonder hoe het Santa Montefiore iedere keer weer lukt om de lezers zo aan haar te binden met een pakkende roman.

Je maakt kennis met Max, die in zijn dromen levensechte gebeurtenissen meemaakt en zich daar graag verder in wil verdiepen. Helaas blijven sommige personen dicht bij hem daar sceptisch over. Maar ontmoet hij gelukkig ook mensen die hem juist stimuleren hier meer over uit te zoeken. Zijn zoektocht leidt naar Nederland en Australie en de diverse verhaallijnen komen mooi samen. Het een mooi onderwerp zonder dat het zweverig wordt en als lezer ben je vooral benieuwd hoe het afloopt.

Ook bijzonder dat de schrijfster achterin in het boek uitlegt hoe ze tot dit verhaal is gekomen.

Je slaat het boek met een tevreden gevoel dicht.

Wacht op mij

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gulliver’s Bay, Cornwall, 1944

  Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij verborgen vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

  Londen, 1988

  Max heeft altijd last gehad van een vreselijke terugkerende droom. Een waarbij hij met een parachute landt achter de vijandelijke linies, en wordt omringd door het onophoudelijke geluid van geweervuur. De droom eindigt met zijn dood op het slagveld. Om te begrijpen waarom hij wordt achtervolgd door zulke afschuwelijke nachtmerries, begint hij aan een spirituele reis die hem naar Gulliver’s Bay leidt, en een man genaamd Rupert Dash.

  Melbourne, 1995

  Florence ontvangt een brief van Max. Ze heeft hem nog nooit ontmoet en hij woont aan de andere kant van de wereld. En hij zegt dat hij zich een leven herinnert dat aan iemand anders vóór hem toebehoorde. Hij zegt dat hij haar echtgenoot was, Rupert - de man waar Florence eenenvijftig jaar op heeft gewacht...

   

Meer info

Toegevoegd door: