• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alizeh 1 - Alizeh. De duistere profetie RECENSIE

Alizeh - Tahereh Mafi

Laat ik even beginnen met de cover want die zie je natuurlijk als eerste. Ik heb het boek al vaker voorbij zien komen en mede door de opvallende cover is het daarom ook bij gebleven. Ik zou het zo oppakken in de winkel om de flaptekst te lezen en dat is altijd een goed teken natuurlijk! Ook helpt het stiekem wel een beetje mee dat de Nederlandse editie een heerlijke floppy paperback is! Dat leest toch net even wat fijner weg.

Het verhaal is zo geschreven dat je vanuit Alizeh en Kamran leest wat het geheel duidelijker maakt en je ook wat beter door hebt hoe ze beide in het leven staan. Dit zorgt er ook voor dat sommige hoofdstukken met een cliffhanger eindigen en je heel (on)geduldig eerst een hoodstuk vanuit het andere personage moet lezen. Je snapt wel dat je dan echt het boek niet meer wil wegleggen, en zo snel mogelijk wil doorlezen, haha.

De schrijfstijl is niet voor iedereen weggelegd is uit de leesclub gekomen. Zelf heb ik er geen moeite mee, en vond ik het heerlijk weglezen. Dit was mijn eerste boek van deze auteur, en ik moet zeggen dat ik nu wel heel nieuwsgierig ben geworden naar haar andere boeken!

Ik vind de personages ook goed uitgewerkt. Hierdoor maken sommige wel wat emotie los ook. Ik wil niet te veel spoileren, maar een bepaalde koning kon ik wel iets aan doen! 😂 Verder zie je de groei van zowel Alizeh en Kamran goed door het verhaal heen, en dat vind ik heel mooi gedaan. Vooral Alizeh zie je echt een soort van opbloeien.

Voor ik in het boek begon, deed de flaptekst mij denken aan een ander boek 'Girl, Serpent, Thorn'. Ook gebaseerd op Perzische mythologie, en misschien zelfs dezelfde? Maar uit eindelijk toch een heel ander verhaal, gelukkig! Ik vond het verhaal origineel ondanks de soms wat clichés. Daarover gesproken vond ik het ook soms iets wat voorspelbaar, maar niet op een vervelende manier. Er gebeuren namelijk ook genoeg dingen die ik totaal niet aan zag komen!

Het verhaal komt iets wat traag op gang, maar doordat het zo fijn wegleest, stoorde ik mij hier totaal niet aan. Ik denk dat het ook wel belangrijk is al die informatie voor het hele verhaal en het vervolg deel. Waar ik trouwens onwijs nieuwsgierig naar ben, dus het volgende deel kan mij niet snel genoeg komen! 😂

Ik denk dat jullie wel doorhebben dat ik echt van dit boek heb genoten en het een aanrader vind voor de fantasy liefhebbers! Voor de niet fantasy lezers wellicht ook, maar dan is het misschien wel even wennen en duurt het ook wat langer voor je in het verhaal zit. 3.5 hartjes💖💖💖💞

Alizeh 1 - Alizeh. De duistere profetie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Alizeh. De profetie van de djinn' is het eerste deel van een nieuwe, epische fantasyserie van bestsellerauteur Tahereh Mafi.

  Alizeh is een onopvallende bediende. Niemand in Ardounia mag weten wie ze echt is: een djinn. Haar volk is vrijwel volledig uitgeroeid, ook haar ouders zijn vermoord. Sindsdien is ze haar leven niet zeker en houdt ze haar bovennatuurlijke krachten verborgen.
  Maar dan maakt Alizeh een vergissing.

  Kamran is de kleinzoon van koning Zaahl en de kroonprins van Ardounia. Hij weet dat er een profetie is gedaan over het lot van zijn grootvader: een demonachtig wezen met ijs in diens bloed zal hem doden. Kamran is vastbesloten om het monster te vinden en te stoppen, voordat de profetie in vervulling kan gaan.
  Maar dan wordt hij verliefd op een bediende.

Meer info