• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alizeh 1 - Alizeh. De duistere profetie RECENSIE

Tahereh Mafi neemt je mee in een verhaal over een strijd tussen twee volken die op het punt van ontploffen staat. Alizeh is een Djinn, een bovennatuurlijk wezen met krachten die ze verborgen moet houden. Hierdoor werkt ze als hulp in de huishouding. Onopvallend gaat ze door het leven tot ze op een dag oog in oog staat met Kamran. Kamran is de kroonprins van het rijk. Hierdoor is hij bekend met de profetie die de ondergang van zijn grootvader zal betekenen. Ondanks dat Kamran bekend is met de profetie is hij niet bestand tegen de aantrekkingskracht voor de onopvallende Djinn die de profetie waarheid kan maken. 

De schrijfstijl is ook in dit boek bijzonder te noemen. Het word heel poëtisch verteld waardoor je zinnen soms twee keer moet lezen, toch is dit iets wat niet storend is. 

De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je langer doorleest en snel door het boek heengaat. Dat is ook nodig want de actie bevindt zich allemaal aan het einde van het boek. Het is duidelijk dat dit boek het eerste deel is van een serie want er word uitgebreid de tijd genomen om de wereld te beschrijven. 

De wereldopbouw is heel mooi gedaan. Alleen heeft dat ook een negatieve uitwerking op het verhaal. De karakters blijven eentonig en vlak doordat al het aandacht naar de geschiedenis en ellende van hun wereld getrokken word. Er is één hoofdstuk waar een chemie tussen de karakters te ontdekken valt, de rest van het boek lijkt er niets tussen de twee te bestaan dan de wil van een schrijver om ze bij elkaar te zetten omwille van het verhaal. 

Toch komt het boek op het eind in een versnelling terecht en ontstaat er veel actie. Karakters komen samen, magie komt vrij en de situatie ontploft. En al deze dingen eindigen in een open einde waarbij je meteen naar de boekwinkel wilt gaan voor het volgende deel.

Alizeh 1 - Alizeh. De duistere profetie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (19 stemmen)
  • Omschrijving:

    'Alizeh. De profetie van de djinn' is het eerste deel van een nieuwe, epische fantasyserie van bestsellerauteur Tahereh Mafi.

    Alizeh is een onopvallende bediende. Niemand in Ardounia mag weten wie ze echt is: een djinn. Haar volk is vrijwel volledig uitgeroeid, ook haar ouders zijn vermoord. Sindsdien is ze haar leven niet zeker en houdt ze haar bovennatuurlijke krachten verborgen.
    Maar dan maakt Alizeh een vergissing.

    Kamran is de kleinzoon van koning Zaahl en de kroonprins van Ardounia. Hij weet dat er een profetie is gedaan over het lot van zijn grootvader: een demonachtig wezen met ijs in diens bloed zal hem doden. Kamran is vastbesloten om het monster te vinden en te stoppen, voordat de profetie in vervulling kan gaan.
    Maar dan wordt hij verliefd op een bediende.

Meer info