• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De herinneringen die er nog zijn RECENSIE

Het verhaal gaat over de reis die Steph Jagger met haar moeder maakt in de Rocky mountains. Een hartverscheurend verhaal vol gevoel en emoties. Met hele mooie maar ook zware momenten.

Haar moede lijdt aan alzheimer waardoor ze steeds minder kan herinneren. En dat is precies wat Steph nog een keer wil doen met haar moeder tijdens de reis, herinneringen maken. Het is een mooi verhaal waarin ze de reis beschrijft en wat er allemaal gebeurt of waar ze tegen aan loopt. Want wat betekent het om van iemand te houden als diegene niet meer weet wie ze is? Het verhaal beschrijft gebeurtenissen zoals paardrijden, wandelen en slapen in de bergen, maar ook gedachtes en momenten die er tijdens de reis ontstaan. Het wisselt af met hele mooie maar ook met zwaardere momenten. Ik raad dit boek zeker aan als je zelf in de omgeving iemand kent die hier mee te maken heeft, maar zeker ook als je meer wilt weten over het onderwerp. De auteur verteld heel mooi haar ervaringen met deze ziekte bij haar moeder en wat het met je kan doen. Zeker het lezen waard!

De herinneringen die er nog zijn

 • Auteur:

  Steph Jagger
 • Verschenen:

  22 februari 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789403123523
  Uitgever Cargo
 • Uitgever:

  Cargo
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (21 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een hartverscheurend verhaal over dementie

  Hartverscheurende ode aan de band tussen moeders en dochters

  Wanneer de moeder van Steph Jagger door Alzheimer wordt getroffen, worstelt ze steeds meer om zich haar favoriete drankje, haar favoriete liedje en – het meest hartverscheurende van allemaal – haar eigen dochter te herinneren. Steph moet toekijken hoe de vrouw die haar heeft opgevoed langzaam wegglipt. In een opwelling besluit Steph samen met haar moeder te gaan kamperen in Montana, in de hoop zo nader tot elkaar te komen. Dit avontuur vol paardrijden, wandelen en slapen in een tent in de prachtige wilde natuur van West-Amerika, verandert al snel in een reflectie van Steph op haar kindertijd, op het moederschap en wat het betekent om van iemand te houden die niet meer weet wie ze is. Dit memoir is een verbluffend mooi onderzoek naar hoe verhalen worden doorgegeven van generatie op generatie en laat ons zien hoe onze herinneringen ons maken tot wie we zijn.

   

Meer info