• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze RECENSIE

Edwards keuze van auteur Marijke Vos is het eerste deel van de trilogie over Ridgewood Hall, een groot landhuis in het zuidoosten van Engeland. Het speelt zich af begin 20e eeuw.

De eigenaar van het landhuis is graaf Ridgewood. Hij heeft drie zonen, Edward, Daniel en James. Als oudste is Edward de opvolger van zijn titel, zijn landhuis en zijn vermogen. De graaf arrangeert een huwelijk voor Edward met de dochter van een succesvolle zakenman. Edward wordt echter verliefd op het dienstmeisje Gillian. Kan deze liefde bestaan?

Meer dan 100 jaar later erft Flora een roman van haar moeder. In de roman zit een oude brief die ervoor zorgt dat Flora nieuwsgierig wordt naar haar familiegeschiedenis. Ze ontvlucht Nederland en gaat naar Edinburgh om daar onderzoek te doen naar haar familie. Ze krijgt hulp van Jackson met wie ze een goede band opbouwt. Vinden zij elkaar ook in de liefde?

Marijke Vos heeft een hele prettige schrijfstijl. Het boek leest gemakkelijk weg. Dat het boek twee tijdlijnen heeft vind ik leuk. Je leert een deel van de vroegere familiegeschiedenis van Flora kennen en langzaamaan vloeien de twee tijdlijnen samen tot in het heden. Ik kon het boek moeilijk wegleggen, zo betrokken raakte ik bij het verhaal en ik had het boek binnen een paar dagen uit. Gelukkig zijn er nog twee delen te lezen in deze trilogie.

Edwards keuze krijgt van mij 5 sterren. Het is een aanrader voor lezers die houden van romantische en historische verhalen.

Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

  Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Meer info

Toegevoegd door: