• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze RECENSIE

Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze | recensie door Chantal Veldhuijsen

In het eerste deel van de serie over Ridgewood Hall word je meegenomen in het meeslepende verhaal van Edward Bellamy, de erfgenaam van Ridgewood Hall. Het boek heeft twee tijdlijnen, de ene speelt zich af in het jaar 1904 en de andere ruim 100 jaar later.

Edward leeft in het jaar 1904 en als erfgenaam staat zijn leven vast. Van zijn vader moet hij namelijk trouwen met Guinevere Parker. Echter brengt het Schotse dienstmeisje Gillian een nieuwe wending in het leven van Edward. Dit zet alles op zijn kop. Welke keuze zal Edward maken?

Ruim 100 jaar later vertrekt Flora naar Edingburgh na het verlies van haar moeder. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familiegeschiedenis.

Edwards Keuze is een heerlijk boek om lekker in weg te dromen. Het boek heeft een ontzettend vlotte schrijfstijl waarbij de twee verhaallijnen goed in elkaar overlopen. Hierdoor ben je snel door het boek heen. Het verhaal van Edward is misschien een tikkeltje voorspelbaar, maar dat is in dit boek niet erg. Zeker ook omdat je je continue afvraagt hoe de twee verhaallijnen aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor blijf je doorlezen.

De personages Edward en Flora zijn fijne personages. Flora voelt aan als een vriendin en Edward maakt een grote ontwikkeling door. Er zitten geen grote plottwists in het boek, maar naar mate het einde van het boek nadert wordt de lezer wel heel nieuwsgierig gemaakt naar de volgende delen.

Al met al is Edwards Keuze een heerlijk en vlot verhaal. Een echte aanrader om in de zomer te lezen!

Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

  Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Meer info

Toegevoegd door: