• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze RECENSIE

Eerst en vooral duizend maal dank aan chicklit.nl!
Ik mocht meedoen met de leesclub van dit boek en wat heb ik genoten!

Cover:

Dit boek is eerst en vooral een streling voor het oog! De cover nodigt uit om vast te nemen, om weg te dromen bij een romantisch verhaal. Wie de drie delen verzamelt, en wie zou dit niet doen na het lezen van dit boek, mag genieten van doorlopende covers! Een musthave voor iedere boekenkast!

De opbouw:

Het verhaal speelt zich af in heden en verleden. Op geen enkel moment heb ik dit als storend ervaren. Integendeel, ik was heel nieuwsgierig naar Edwards verhaal. 
De hoofdstukken zijn leesbaar. Ik bedoel hier mee dat het geen al te lange hoofdstukken zijn. Wat allemaal bevorderd om door te lezen. Natuurlijk is dit ook te danken aan de vlotte schrijfstijl van Marijke!

Het verhaal:

We schrijven het jaar 1904. Edward Bellamy is de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood. Zoals het wel vaker in die tijd gebeurde, werd de bruid van Edward uitgekozen. Alles voor een traditie verder te zien, nietwaar? Een huwelijk met de Guinevere Parker zal en moet er komen. 
De komst van een nieuw dienstmeisje gooit echter roet in het eten. De Schotse Gillian heeft het hart van Edward veroverd. Dit zorgt echter dat Edward voor een moeilijke keuze staat. Kiest hij voor de traditie of volgt hij zijn hart?
 

We schrijven nu ruim 100 jaar later.

Flora erft van haar pas overleden moeder een roman met daarin een brief. Die brief verwijst naar een bijzondere familiegeschiedenis. Na de dood van haar moeder én na het afspringen van haar relatie met Stan, staat Flora niks in de weg om naar Schotland af te reizen. Daar vindt ze niet alleen het antwoord op de brief maar ook een mogelijk nieuwe liefde. 
 

Besluit:

Wat een prachtig verhaal! Dit boek is zo beeldend geschreven dat ik mij bij momenten in Schotland bevond. Lezen is altijd een beetje reizen, maar in dit geval was dit de waarheid. 
Marijke heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl. Dit boek heeft me geen moment verveeld. Na het lezen  van deel 1, heb ik onmiddellijk de andere 2 delen aangeschaft. Ik moet gewoon weten wat het verhaal is van de andere 2 broers! Ik hoop stiekem ook op een antwoord of Flora en Jackson hun happy end kennen!

 

 

Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

  Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Meer info

Toegevoegd door: