• Ledenrecensies
 • 22-07-2023
 • Geplaatst door Evangeline Van Den Berkmortel - van den Hout
 • mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze RECENSIE

Edwards keuze, het eerste deel van de historische Ridgewood Hall-trilogie van Marijke Vos, is simpelweg een fantastisch boek. Vos weet de lezer vanaf het begin vast te grijpen en neemt je mee op een meeslepende reis naar het verleden.

In 1904 moet Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, een onmogelijk keuze maken. Gaat hij trouwen met Guinevere Parker, de dochter van een rijke zakenman, zoals zijn vader verplicht. Of kiest hij voor de liefde, namelijk het Schotse dienstmeisje Gillian.

Ruim honderd jaar later, ontvangt Flora  na het overlijden van haar moeder een boek met daarin een brief van Edward.Flora heeft niets te verliezen en vertrekt dan ook hals over kop naar Schotland opzoek naar haar familiegeschiedenis. 

Het is een verhaal vol romantiek met een historisch inkijkje in het leven van destijds en een heerlijk vleugje humor. De schrijfwijze van Marijke Vos en ook de zinnetjes in het Schots zorgen ervoor dat je je bij momenten echt helemaal in Schotland waant!

De karakters van de personages zijn goed uitgewerkt en al lezend leer je iedereen steeds beter kennen, leeft met ze mee en, nog belangrijker, gaat van ze houden. En zoals in de meeste families zijn er geheimen, intriges, zwarte schapen, vriendschap, liefde en jaloezie.

Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

  Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Meer info

Toegevoegd door: