• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze RECENSIE

Wanneer ik dit boek opensla om hier heerlijk -voor de leesclub van Chicklit.nl- in te gaan lezen, is mijn aandacht meteen gevangen in de eerste zinnen van het eerste hoofdstuk. Of eigenlijk, het proloog:).

Nog niet eerder las ik iets van Marijke Vos auteurshand, en ik ben meteen aangenaam verrast.

Zo aan het begin van het verhaal neemt Marijke je mee het leven van twee jonge vrouwen in, ieder op een belangrijk punt in hun leven.

Daar waar de ene dame nog wat op de achtergrond blijft, volgen we de andere dame op de voet en brengt je op een zeker moment in het mooie Schotland.

De verassing van dit boek is compleet wanneer een derde hoofdfiguur intrede doet, een man met een strenge vader en twee broers.

Vind het geweldig om nu vanuit een manspositie te kijken naar de vrouwenwereld, Marijke heeft dit super gedaan!

Een reeks avonturen volgt in het boek, met ontdekkingen en ontluikende liefdes.Soms een traan en vaker een glimlach...dat betekent dit boek voor mij.

Ik zou zeggen, ga dit verhaal lezen en dompel je onder in een mix van Bridgerton versus Downton Abby met een aangename vleug modernere wereld...

Verzekerd van veel leesplezier! 

Oh en ik ga natuurlijk snel door naar de volgende 2 delen!

Ridgewood Hall 1 - Edwards keuze

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

  Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Meer info

Toegevoegd door: