• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter RECENSIE

Het is het eerste boek dat ik lees van deze auteur en ik wil zeker en vast de andere boeken van haar lezen. Het boek bestaat uit 2 verhaallijnen, Claudia die in Londen woont, haar verloving verbreekt en opnieuw de liefde vindt in Cuba en Esmeralda een knap meisje in Cuba die de liefde tegenkomt. Claudia gaat dankzij een geheim kistje op zoek naar familie in Cuba. Ze ontmoet daar allemaal leuke mensen die het goed met haar voor hebben. En natuurlijk ook Matteo een knappe Cubaanse Man die daar een foodtruck runt. Ze komt ook te weten wat het familie schild dat in het kistje zit, juist betekent en waarom het in het kistje is gestoken. Esmeralda de oudste dochter van Julio Diaz, gaat sinds het overlijden van haar moeder mee op zakelijke missies en op 1 van die missies komt ze Christopher tegen. Nu ze zal nooit met hem kunnen trouwen, want haar vader wil voor haar een man van Cubaanse afkomst. Ze loopt dan weg van huis en ondertussen is ze ook zwanger van Christopher. Christopher zal ze pas terug zien als ze bevalt van hun dochter waarbij Esmeralda ook het leven laat. Op het einde komen de 2 verhaallijnen eigenlijk bij elkaar. Het is een goed geschreven boek. Auteur laat je echt wegdromen van Cuba. Ik ben nu ook benieuwd naar de andere delen van deze auteur.

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beƫindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info