• mijn waardering

Een veelbelovende serie! RECENSIE

Een heel mooi tweede deel van de serie, ditmaal reis je mee met Claudia naar Cuba! Overigens zijn de delen ook prima los van elkaar te lezen. Het boek heeft een kaft met “flapjes” met aan de binnenzijde en mooie en persoonlijke boodschap van de schrijfster zelf. Claudia heeft haar baan in de financiële wereld opgezegd nadat een goede vriendin en haar oma is overleden. Haar relatie is verbroken en als hobby knapt ze nu zelf huizen op om ze daarna te verkopen. Net als in deel 1 gaat Claudia naar een gezamenlijke afspraak bij een advocatenkantoor om een kistje overhandigd te krijgen. Dit kistje zorgt ervoor dat ze op zoek gaat naar haar oma’s roots in Cuba. Lukt het haar het verleden te ontrafelen, wie is haar overgrootmoeder? Komt ze achter de geheimen die zich in het kistje bevinden en heeft ze haar hart verloren in Cuba? De andere verhaallijn speelt zich af in 1950, binnen een machtig en rijk gezin van een suikerhandelaar op Cuba. Hier geniet oudste dochter Esmeralda van een geheime liefde. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor haar verdere leven. Het boek leest heel vlot, mede door de korte hoofdstukken en de personen en omgeving zijn beeldend beschreven, als lezer waan je je zelfs een beetje op Cuba! Een mooie afwisseling tussen heden en verleden. Ook de beschreven liefde is mooi verwoord, niet alleen in de opbloeiende relaties maar ook tussen de familieleden en vrienden onderling. Ook zijn er kleine, lieve Spaanse woordjes in het boek verwerkt, dit is zeker sfeer verhogend. Ik kan niet wachten op deel 3 en 4 die 1 februari 2024 en 2 juli 2024 verschijnen, dan spelen de verhalen zich af in Griekenland en Zwitserland.

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info