• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter RECENSIE

Het prachtige verhaal van de Cubaanse dochter speelt zich af in het heden en verleden. In het Cuba van de jaren 50. Het begint net als deel 1 met het krijgen van een kistje . Waarna Claudia op zoek gaat naar het verleden van haar oma .. Dit verhaal neemt je dan mee naar het oude Cuba ..maar ook naar het Cuba van nu . Het verhaal leest heerlijk vlot en niet vervelend omdat er in heden en verleden word geschreven. Soms het je met dit soort verhalen dat je steeds terug moet bladeren om het verhaal te begrijpen,maar dat is nu niet het geval . Als je het verhaal leest voel je mee met het leven van Esmeralda en begrijp je de keuze die ze moet maken . Mijn ervaring met het boek en de schrijfster is heel positief en zeker een aanrader als je van dit soort boeken houdt. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel . En als toevoeging wil ik nog zeggen je hoeft niet deel 1 te hebben gelezen om dit boek te begrijpen.. Zijn goed afzonderlijk te lezen .

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beƫindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info