• mijn waardering

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter RECENSIE

Voor de leesclub mocht ik dit boek lezen. Toen ik de cover zag was ik direct getriggert. Een zacht roze kleur met op de voorkant een mooi eiland. Ik was benieuwd wat dit feelgood boek me zou brengen. Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik in het verhaal. Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen die de schrijfster Soraya Lane naadloos in elkaar over laat lopen. In 1950 maak je kennis met Esmeralda Diaz zij groeit op in een van de machtigste en rijkste families in Havanna. Haar vader is Suikerbaron en is vooraanstaand man in Havana en Cuba. Esmeralda heeft geen makkelijke jeugd, als haar moeder komt te overlijden bij de geboorte van haar jongste zusje neemt zij de moederrol over. Ze wordt door haar vader zeer gewaardeerd en mag mee als vader een grote deal gaat sluiten namens de suikerfabriek. Daar ontmoet Esmeralda Christopher waarmee haar vader zaken wil gaan doen. Het is wat betreft Esmeralda liefde op het eerste gezich. Maar het is ook een onmogelijke liefde want vader wil haar uithuwelijken. Als dat bijna zover is maak Esmeralda een keuze die haar hele leven zal veranderen.... In het heden maak je kennis met Claudia. Ook zij heeft een moeilijke periode achter de rug en heeft voor zichzelf gekozen. Als ze namens de notaris van haar oma een kistje krijgt me 2 briefjes wordt ze nieuwschierig naar de roots van haar familie en gaat op onderzoek uit. Dit brengt haar in eerste insantie naar Cuba. Soraya weet je mee te nemen in het Cubaanse leven. Zwoele zomeravonden, gastvrije families en heerlijk geurend eten. Als Claudia dan Mateo ontmoet helpt hij haar met het zoeken naar de afkomst van het kistje. Ondertussen ontstaat er tussen hunnook een ontluikende romance. Zal deze wel doorgang vinden.... Een super leuk feelgood boek beschreven met een lach en een traan en je bent gewaarschuwd het boek is moeilijk weg te leggen.

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beƫindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info