• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter RECENSIE

De Cubaanse dochter van Soraya Lane is het tweede deel in De Verloren Dochters serie en de cover van dit boek is in dezelfde trant als bij het eerste deel De Italiaanse dochter, wat veel lezers prettig vinden. Als Claudia op een dag de kans krijgt om haar familiegeschiedenis te onderzoeken op Cuba, aarzelt ze geen seconde. Daar aangekomen, ontmoet ze Matteo, met wie ze stukje voor stukje het verhaal van haar grootmoeder ontdekt. Het tweede verhaal speelt zich af in 1950, waar Esmeralda verliefd wordt op de Engelsman Christopher, met verstrekkende gevolgen. Vanaf het begin bij de proloog word je het boek ingetrokken en duik je het verhaal van Esmeralda en Claudia in. Afwisselend zie je de gebeurtenissen door de ogen van een van hen en ze komen beiden heel goed en natuurgetrouw over. Claudia is zelfverzekerd, maar weet niet goed wat ze met haar leven moet doen na een verdrietige gebeurtenis. Esmeralda is heel anders, maar weet wel wat ze wil, maar heeft de tijd tegen zich. De tijdsgeest van het Havana van voor de revolutie wordt goed weergegeven, en je waant je in Cuba door de mooie beschrijvingen van het land en de Cubaanse keuken. De inwoners van Cuba, zowel de mannen en hun vrouwen, komen ook goed uit de verf. De schrijfstijl van De Cubaanse Dochter is heerlijk, het verhaal leest heel ontspannend en door de korte afwisselingen tussen het heden en het verleden blijf je geboeid. De zoektocht van Claudia naar haar roots wordt mooi verteld door Soraya Lane en door de verboden romance van Esmeralda krijg je ook een idee hoe het leven van een vrouw in Havana er uit zag. Tegen het einde van het verhaal is er een onverwachte wending in de zoektocht van Claudia en krijgt het verhaal van Esmeralda een onverwacht einde. Al met al is De Cubaanse dochter van Soraya Lane een mooi verhaal, met een prettige schrijfstijl, een mysterie, romantiek en met leuke personages. De boeken van de serie De Verloren Dochters kunnen onafhankelijk van elkaar worden gelezen, dus je kunt instappen wanneer je maar wilt, hoewel het natuurlijk altijd leuker is om series op volgorde te lezen.

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beƫindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info