• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Rosarium RECENSIE

Rosarium Rosarium is een boek dat je meesleept in een prachtige en betoverende wereld. Charlotte Weitze weet met haar schrijfstijl de lezer te verrassen en te raken. Het verhaal in Rosarium is vol mysterie en emotie. Het neemt je mee op een reis door een betoverend landschap van liefde en verlies. Weitze weet op een meesterlijke manier deze thema's te verkennen en geeft de lezer een diepgaand inzicht in de menselijke emoties. De personages in Rosarium zijn goed uitgewerkt en hebben elk hun eigen unieke stem. Je leeft met ze mee en voelt hun vreugde en pijn. Het is bewonderenswaardig hoe Weitze erin slaagt om zo'n diepgaande emotionele connectie te creëren tussen de lezer en de personages. Wat het boek extra bijzonder maakt, is de prachtige beschrijving van de omgeving. Weitze laat de wereld van Rosarium tot leven komen met haar gedetailleerde en levendige beschrijvingen. Je waant jezelf in de betoverende tuinen vol kleurrijke bloemen en geheimen. Hoewel het boek Rosarium een meeslepend verhaal vertelt, kan het tempo soms wat traag aanvoelen. Dit kan voor sommige lezers een uitdaging zijn, vooral als ze op zoek zijn naar meer actiegerichte verhalen. Toch past het contemplatieve tempo goed bij de poëtische stijl van het boek en draagt het bij aan de algehele sfeer. Rosarium is een waar genot om te lezen voor liefhebbers van betoverende en poëtische verhalen. Charlotte Weitze weet de lezers te betoveren met haar schrijfstijl en diepgaande exploratie van emoties. Dit boek zal je laten nadenken over de betekenis van liefde en verlies en je meenemen op een onvergetelijke reis.

Rosarium

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een jong meisje dat wortel schiet in het bos, een roos die reageert op menselijke aanwezigheid, een missing link tussen planten en mensen – Rosarium is een uiterst originele mengeling van Deens magisch realisme en dystopie, en biedt een poëtische en verontrustende kijk op de relatie tussen mens en natuur.

  In het eerste deel van de roman vluchten de ouders met Broer en Zus voor de oorlog, tot diep in de Poolse Białowieża-bossen. Niet lang daarna vertrekken de ouders en laten hun kinderen achter. Terwijl Broer op wild jaagt, nestelt Zus zich in een holle boom en verandert langzaam in een organisch onderdeel van de natuur.

  In het tweede deel van Rosarium vindt de botanicus Johanne (geboren Johannes) het kind van Zus in een klooster; de jonge vrouw blijkt van zonlicht te kunnen leven. Uit de kortstondige verbintenis tussen de twee wordt een tweeling geboren.

  In het derde en laatste deel reist de tweeling naar de Verenigde Staten voor Johanne's honderdste verjaardag. De jarige is nergens te bekennen en een zoektocht in huis, rosarium en omliggende bossen vergroot het raadsel van Johanna's verleden alleen maar – en dus ook dat hun familiegeschiedenis...

Meer info