• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter RECENSIE

De Cubaanse dochter is het tweede deel in de verloren dochters serie van Soraya Lane en ditmaal maken we kennis met Claudia. Wanneer haar moeder een berichtje krijgt over een nalatenschap van haar oma, besluit Claudia om naar deze afspraak toe te gaan. Eenmaal aangekomen blijkt ze niet alleen te zijn en krijgt iedere aanwezige een kistje in de handen gedrukt wat bedoelt was voor hun oma’s. Het kistje bestemd voor Claudia’s oma blijkt een visitekaartje en een familiewapen te bevatten. Al snel blijkt dat de antwoorden gevonden kunnen worden in Cuba dus besluit Claudia hiernaartoe af te reizen om zo het geheim te ontrafelen. Het verhaal begint met dezelfde setting als in deel 1 beschreven was. Dit zorgt ervoor dat de boeken echt een geheel vormen, maar dit zou vervelend kunnen worden in de volgende delen, aangezien je toch telkens redelijk hetzelfde stuk aan het lezen bent. Dit is echter niet het geval bij de rest van het verhaal. In grote lijnen lijkt het heel erg op het eerste deel, vrouw reist of naar een ander land, probeert achter het raadsel van haar oma’s afkomst te komen, wordt verliefd en lost het raadsel op, maar toch krijgt Soraya het voor elkaar dat je als lezer wilt blijven lezen. Niet alleen de beide tijdlijnen zorgen hiervoor met de nodige spanningsbogen, maar ook de omgeving. Deze wordt zo goed omschreven dat je je ogen maar hoeft te sluiten en meteen een beeld hebt van hoe Cuba en haar bevolking er uit ziet. Meer naar het einde toe krijg het verhaal een voor mij totaal onverwacht wending. Hierdoor is het niet enkel een feelgood verhaal, maar ervaar je als lezer ook de mindere momenten in het leven. Toch draait het in het boek vooral om vrolijkheid, familie, liefde en lekker eten. De kaft past hier ook perfect bij met de zonnige kleuren. Cuba stond al op mijn wensenlijst, maar naar het lezen van dit verhaal heb ik nog meer zin gekregen om ooit naar dit land af te reizen. Tevens kan ik niet wachten tot het derde deel waarin we onze reis voortzetten naar Griekenland.

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info