• mijn waardering

Mooi verhaal! RECENSIE

In het tweede deel van ‘De verloren dochters’, wat overigens ook los te lezen is van het eerste deel, gaat Claudia aan de hand van haar kistje op zoek naar haar roots. Tijdens haar zoektocht komt ze niet alleen achter het verhaal van haar grootmoeder, maar doen zich ook nieuwe ontwikkelingen in haar eigen leven voor…Ik heb ‘De Cubaanse Dochter’ gelezen met de leesclub van Chicklit.nl en heb dit boek beoordeeld met 4 sterren. Claudia is een fijn personage om te volgen. Ze heeft net haar verloving verbroken en drukke baan beëindigd, waardoor het avontuur in Cuba komt als het perfecte moment om haar gedachten even te verzetten en vrede te sluiten met het verleden. Esmeralda, de overgrootmoeder van Claudia, is een jonge meid met een grote liefde voor haar familie. Ze gaat voor hen door het vuur en voelt een grote verantwoordelijkheid tegenover haar zusjes, helemaal sinds hun moeder gestorven is. Esmeralda zet zichzelf vaak opzij om in dienst van haar familie of het bedrijf van haar vader te staan, maar als ze de knappe Christopher ontmoet, begint haar hart sneller te kloppen. De gevoelens van Esmeralda worden goed omschreven en ik leefde met haar dilemma, familie of liefde, mee. Hoewel het eerste stukje van het verhaal ongeveer hetzelfde is als in ‘De Italiaanse dochter’ en er verder ook niet erg veel verrassende wendingen in het verhaal zitten, bevat het verhaal toch voldoende vaart om meteen in het boek te zitten. Claudia vertrekt snel naar Cuba en de omschrijvingen over het land zijn gedetailleerd en beeldend, waardoor je jezelf echt in het land begeeft. Heerlijk! Ik heb echt wat kleine dingetjes geleerd over Cuba en diens cultuur en dat vond ik echt een meerwaarde binnen het verhaal. De perspectiefwisseling tussen Esmeralda en Claudia draagt bij aan de vaart en afwisseling binnen het verhaal en zorgt er bovendien voor dat je als lezer via verschillende kanalen meer over het verleden van Claudia’s (over)grootmoeder leert. Het verhaal draait om liefde, familie, jezelf ontwikkelen, avontuur en risico’s nemen en dat zowel in de huidige tijdsgeest als die van de jaren ’50. Door de brede onderwerpen en het feit dat deze voldoende uitgewerkt worden, is ‘De Cubaanse dochter’ een boek dat je snel uitleest. Ik vind deze serie zeker een aanrader! De fijne schrijfstijl, brede thema’s, realistische hoofdpersonages en afwisselende perspectieven zorgen voor veel vaart, afwisseling, herkenning en plezier tijdens het lezen. Hoewel de serie zeker wat wegheeft van ‘De Zeven Zussen’, is deze reeks toch echt wel anders en ben ik ontzettend benieuwd naar het volgende deel over de Griekse dochter.

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info