• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter RECENSIE

De Cubaanse dochter van Soraya Lane is het tweede deel uit De verloren dochters serie. In principe kan je elk deel los lezen. Voor ik het boek mocht lezen had ik het al enkele keren voorbij zien komen op sociale media maar verder kende ik het niet. Ik heb deel 1 dus ook nog niet gelezen maar ben dit zeker wel van plan. De Cubaanse dochter heeft twee verhaallijnen. Die van Claudia in het heden en die van Esmeralda in het verleden. Esmeralda Diaz is de dochter van de eigenaar van de grootse suikerplantage in Cuba. Doordat zijn vrouw is overleden draagt Esmeralda de zorg voor het gezin maar begeleid ze haar vader ook tijdens zakelijke gesprekken en reisjes. Zo ontmoet ze de Engelse Christopher , een onmogelijke liefde want haar vader zou deze liefde nooit goed keuren. Esmeralde maakt dan een hele grote en moeilijke keuze In het heden leren we Claudia kennen. Ze heeft net haar relatie verbroken en haar baan opgezegd. Als erfenis van haar oma ontvangt ze een kistje met twee brieven. Ze wordt erg nieuwsgierig naar haar roots en besluit naar Cuba te gaan om daar al haar antwoorden te vinden. De cover is werkelijk prachtig met hele mooie zwoele kleuren. Dit boek zou ik zeker oppakken in de boekwinkel. Wel was ik wat bang dat het te veel op de serie van De zeven zussen zou lijken maar dat is gelukkig niet zo. Dit boek raakte me veel meer en ook het verhaal pakte me meer. De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken zijn van een goede lengte. Je zit meteen in het verhaal wat voor mij echt een pluspunt is. Wat dit boek bijzonder maakt is de diepgang in de personages. Beide vrouwen zijn sterk maar staan ook voor moeilijke keuzes. Je leeft met ze mee en voelt de emoties. Ook de overige personages zijn mooi uitgewerkt net als de omgeving. Heden en verleden lopen mooi in elkaar over zonder dat het verwarrend is. Je wil maar door blijven lezen. Er zit een mooie opbouw in het verhaal . Echt spannend is het niet maar het maakt je heel nieuwsgierig. Wel heeft het op het eind een geweldige plottwist wat me erg verraste. De Cubaanse dochter is een heerlijk feelgoodboek. Ik had niet eerder iets gelezen van Soraya Lane maar heb meteen De Italiaanse dochter ook besteld en ga zeker de rest ook lezen. Welverdiende 5 harten en bedankt voor deze kans

De verloren dochters 2 - De Cubaanse dochter

 • Auteur:

  Soraya Lane
 • Verschenen:

  26 juni 2023
 • Uitgave:

  ISBN 9789046830918
  Uitgever Oceaan
  288 pagina's
 • Uitgever:

  Oceaan
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op zoek naar het verborgen levensverhaal van Esmeralda reist achterkleindochter Claudia naar Cuba.

  Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.
  Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

  De Cubaanse dochter is het tweede deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

Meer info