• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Rosarium RECENSIE

Rosarium, geschreven door Charlotte Weitze, een bijzonder boek wat een uitdaging was om te lezen. De schrijfstijl was mysterieus waardoor je als lezer werd meegenomen in het verhaal. Het neemt je mee op een reis langs liefde en verlies. Het gaf je een diepgaand inzicht in menselijke emoties. De personages zijn goed uitgewerkt . Tijdens het lezen leef je met hun mee en voelt hun emoties. Het verhaal is heel beschrijvend beschreven maar het is soms wel wat uitgebreid en gedetailleerd. hierdoor kun je wel wat moeite hebben om je aandacht erbij te houden. Voor de poetische liefhebbers is dit boek zeker een aanrader.

Rosarium

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een jong meisje dat wortel schiet in het bos, een roos die reageert op menselijke aanwezigheid, een missing link tussen planten en mensen – Rosarium is een uiterst originele mengeling van Deens magisch realisme en dystopie, en biedt een poëtische en verontrustende kijk op de relatie tussen mens en natuur.

  In het eerste deel van de roman vluchten de ouders met Broer en Zus voor de oorlog, tot diep in de Poolse Białowieża-bossen. Niet lang daarna vertrekken de ouders en laten hun kinderen achter. Terwijl Broer op wild jaagt, nestelt Zus zich in een holle boom en verandert langzaam in een organisch onderdeel van de natuur.

  In het tweede deel van Rosarium vindt de botanicus Johanne (geboren Johannes) het kind van Zus in een klooster; de jonge vrouw blijkt van zonlicht te kunnen leven. Uit de kortstondige verbintenis tussen de twee wordt een tweeling geboren.

  In het derde en laatste deel reist de tweeling naar de Verenigde Staten voor Johanne's honderdste verjaardag. De jarige is nergens te bekennen en een zoektocht in huis, rosarium en omliggende bossen vergroot het raadsel van Johanna's verleden alleen maar – en dus ook dat hun familiegeschiedenis...

Meer info