• mijn waardering

prachtige roman RECENSIE

Juno en haar beste vriend Legs hebben het niet makkelijk in het Ierland van de jaren 80 waar ze worstelen met oa armoede maar ze slaan zich samen overal doorheen, echt heel erg mooi om te zien dat dat de kracht van vriendschap kan zijn, en dat je dus je eigen familie kunt maken, vinden eigenlijk, als je eerder in de steek gelaten bent. zeker een aanrader, Juno is een geweldig hoofdpersoon, ze is koppig en maakt fouten maar ze bedoelt het goed en je leeft automatisch enorm met haar mee. echt heel erg mooi!

Juno en Legs

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Juno en Legs zijn zo wanhopig op zoek naar liefde, dat je als lezer door de pagina's heen wilt grijpen om ze maar vast te houden. Buitengewoon goed.' Douglas Stuart, auteur van Shuggie Bain

  'Dit is vriendschap. Dit is liefde.' The Guardian

  Ierland, jaren 80; Juno en Seán - door Juno omgedoopt tot Legs - wonen in de armste buurt van Dublin en zitten op een streng katholieke school bij elkaar in de klas. Wanneer de slimme, opvliegende Juno opkomt voor deze gevoelige, vaak gepeste jongen, bloeit er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen haar en Seán. Beiden verlangen naar een beter, vrijer leven, en beginnen om zich heen te slaan om dit voor elkaar te krijgen. Tijdens dit verzet vervreemden ze zich steeds meer van hun omgeving. Ze worden gevreesd, begeerd en bekeken, maar zelden écht gezien. Tot ze overgaan tot een schokkende daad.

Meer info

Toegevoegd door: