• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Als ik je weer zie RECENSIE

Gillian King kan als geen ander een verhaal met diepgang vertellen op een luchtige manier. Dat doet ze ook weer met haar nieuwste boek: Als ik je weer zie. Wat meteen opvalt, is dat de cover van dit boek anders is dan de covers van haar eerdere boeken. Die covers zagen er wat mysterieus uit. Als je de cover van Als ik je weer zie bekijkt, roept dat eerder een vakantieliefde-gevoel op. Het plot klinkt goed: Als Lily door haar beste vriendin gevraagd wordt om op haar dochtertje te passen, komt ze ook haar oude liefde weer tegen, want Sara heeft haar broer Seb gevraagd ook te helpen. Dan blijkt dat er nog gevoelens zijn, alleen het verleden heeft zijn sporen achtergelaten. Vanaf het begin word je het verhaal ingezogen, op een manier dat nieuwsgierig maakt. De schrijfstijl is heerlijk, precies zoals je van Gillian King mag verwachten. Ze is een van de beste Nederlandse auteurs. Het verhaal leest gemakkelijk, luchtig, en door de tijdsprongen tussen het heden en het verleden blijf je geboeid lezen, omdat telkens een tipje van de sluier wordt opgelicht. Lily is een leuk personage, ze komt natuurlijk over, net als Seb. Beiden moeten moeite doen om aardig tegen elkaar te doen en tijdens het lezen hoop je dat alles goed komt tussen hen, want je gunt het hen gewoon. Dochtertje Louise is een schatje, en Gillian King brengt heel goed over hoe moeilijk zij het vind om haar moeder te missen. Het allerleukste personage (of misschien beter gezegd: het interessantste personage) is de moeder van Lily. Zij is een soort influencer en gaat haar eigen weg, ongeacht wat een ander daarvan vindt. Ze heeft ook niet echt een idee dat wat ze doet, anderen kan schaden. Naarmate het verhaal vordert, blijkt dat haar daden niet ongestraft blijven. Ook wat Lily heeft gedaan (of nagelaten) heeft haar sporen achtergelaten, maar dat is heel begrijpelijk. Het verhaal is meeslepend, omdat het mysterie uit het verleden telkens een stukje wordt opgehelderd, en door de heerlijke fijne schrijfstijl lees je meer dan je van plan was. Het eind is heel mooi, alles is opgehelderd. Als ik je weer zie is een mooi en boeiend verhaal, met een fijne schrijfstijl, een verhaal waar je je in kunt verliezen, een goed opgebouwd verhaal, met leuke personages die natuurlijk overkomen. Gillian King is een fantastische auteur, dus mocht je nog geen boek van haar hebt gelezen, dan mis je echt iets. Alle boeken van haar hand kan ik echt aanraden.

Als ik je weer zie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontroerende ‘realgood’: realistische feelgood van tweevoudig winnaar Feelgood van het jaar bij Chicklit.nl.

  Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen als die plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

  Seb is dus wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Noodgedwongen brengen ze tijd met elkaar door, waardoor het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, maar ook verborgen gevoelens en andere emoties waarvan Lily niet wist dat ze nog een rol speelden. Maar waar vonken overspringen, gaat ook per ongeluk weleens iets in de fik…

   

Meer info

Toegevoegd door: