• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Als ik je weer zie RECENSIE

Lily hoeft niet lang na te denken als haar beste vriendin Sara plotseling voor een langere tijd weg moet en haar vraagt om op te passen op haar dochtertje Louisa. Al gauw blijkt ze niet de enige oppas te zijn, ook Sara's broer Seb is ingeschakeld. Een knappe, sexy man, maar tevens ook Lily's ex. Ondanks dat ze allebei liever ergens anders willen verblijven, zijn ze gedwongen om in hetzelfde huis te verblijven. Hierdoor komt het verleden en oud zeer naar boven evenals de daarbij behorende gevoelens. Gillian King heeft een prettige en vlotte schrijfstijl. Het verhaal wordt verteld vanuit Lily in de ik-vorm. De korte hoofdstukken wisselen tussen het heden en het verleden. Door deze wisseling blijft de spanning in het verhaal; al had wat mij betreft deze nog langer opgevoerd mogen worden en het waarom van de verstoorde relaties pas later bekend mogen worden. Je hebt vanaf het begin al door dat er iets heeft plaatsgevonden tussen Lily en Seb, maar wat precies weet je niet. Je wil het wel graag weten en het wordt naarmate het boek verder vordert steeds duidelijker. Dat, en de spanning tussen Lily en Seb, zorgt ervoor dat je wil doorlezen en dat het moeilijk wordt om het boek weg te leggen. Ik vind het wel jammer dat de twee verhaallijnen van Sara en Matteo niet iets meer uitgewerkt waren. De zwaardere onderwerpen worden niet vermeden. Het geeft diepgang aan het verhaal, maar het wordt nergens te zwaar. Gelukkig heeft King ook genoeg humor in het verhaal verwerkt. "Ik duw mijn mondhoek minstens twee centimeter omhoog, terwijl het voelt alsof ik een cactus heb ingeslikt." De groei van de personages is vooral te zien bij Seb en nog enkele andere karakters. Lily is een fijn persoon die altijd voor je klaar staat en je graag als vriendin hebt; al zou je wel willen dat ze meer voor zichzelf op komt. De smeltfactor is er voor de kleine Louisa en de hartverwarmende Scott. “Als ik je zie” is een feelgood verhaal met een diepere laag. Het laat zien hoe het gedrag en de problemen van volwassenen de jeugd en hun toekomst kunnen beïnvloeden. Het is een heerlijk boek dat door de wisseling tussen heden en verleden een spanning opbouwt en het moeilijk maakt om het weg te leggen. Dit was mijn eerste kennismaking met Gillian King, maar ik zal zeker vaker een boek van haar lezen.

Als ik je weer zie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontroerende ‘realgood’: realistische feelgood van tweevoudig winnaar Feelgood van het jaar bij Chicklit.nl.

  Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen als die plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

  Seb is dus wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Noodgedwongen brengen ze tijd met elkaar door, waardoor het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, maar ook verborgen gevoelens en andere emoties waarvan Lily niet wist dat ze nog een rol speelden. Maar waar vonken overspringen, gaat ook per ongeluk weleens iets in de fik…

   

Meer info

Toegevoegd door: