• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Als ik je weer zie RECENSIE

Lily twijfelt geen moment als haar vriendin Sara vraagt of ze op haar dochtertje wil passen. Sara moet een tijdje weg en kan haar dochtertje niet meenemen. Maar dan komt Lily er achter dat Sara ook haar broer heeft gevraagd om op te passen. De knappe maar bloedirritante Seb. Oftewel haar ex. Beiden willen Sara graag helpen en zijn voornemens om het beste er van te maken. Maar kunnen ze het verleden wel zo makkelijk negeren? In het boek volgen we Lily die ons meeneemt in haar gedachten en gevoelens. Daardoor kun je heel erg meeleven in Lily. We lezen over hoe ze zich voelt als ze Seb weer ziet en hoe hij op haar reageert. Gelukkig hebben ze Louisa die mooi tussen hun beiden in staat. Dat levert zo af en toe een bepaalde luchtigheid die wel nodig is naarmate de omvang van de tragedie duidelijker wordt. De geschiedenis van Lily en Seb wordt verteld in de afwisseling van het heden en het verleden. Hierdoor blijft het een lange tijd onduidelijk wat er destijds is gebeurd. Mede door deze opzet, verslapt je aandacht geen moment. Wat typerend is voor de boeken van Gillian is dat de situatie en eigenlijk het hele verhaal zo herkenbaar en realistisch is. Ook in Als ik je weer zie levert dat weer een hartverscheurend boek op. Gillians schrijfstijl is prettig. Het leest vlot en is gedetailleerd. Daarnaast kan ze erg goed de gevoelens die in het verhaal gestopt zijn overbrengen, want ook bij mij leidde tot een brok in mijn keel. Heerlijke personages die je gelijk in je hart opneemt, zoals Ties maar ook zeker Scott. Het einde was niet geheel onverwacht hoewel er wel iets gebeurde wat ik wat onwerkelijk vond. Maar verder heb ik echt genoten van het boek. Knap hoe Gillian dit verhaal heeft geschreven en al die verschillende emoties heeft over kunnen brengen.

Als ik je weer zie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontroerende ‘realgood’: realistische feelgood van tweevoudig winnaar Feelgood van het jaar bij Chicklit.nl.

  Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen als die plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

  Seb is dus wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Noodgedwongen brengen ze tijd met elkaar door, waardoor het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, maar ook verborgen gevoelens en andere emoties waarvan Lily niet wist dat ze nog een rol speelden. Maar waar vonken overspringen, gaat ook per ongeluk weleens iets in de fik…

   

Meer info

Toegevoegd door: