• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Als ik je weer zie RECENSIE

ALS IK JE WEER ZIE – Gillian King Gillian King heeft het weer voor elkaar, ze heeft een ware rollercoaster geschreven. Het boek gaat over de onzekere Lily die halsoverkop op de dochter van haar beste vriendin Sara moet passen. Niet een middagje, maar meerdere weken, zodat Sara aan zichzelf kan werken in het buitenland. Natuurlijk staat ze meteen voor haar klaar, maar de familie van Sara staat daar niet om te springen. Helaas heeft Sara ook haar broer Seb gevraagd om op Louisa te passen en die bonjourt Lily praktisch meteen het huis uit. Gelukkig vraagt Louisa haar terug en proberen ze de beste sfeer neer te zetten voor de lieve kleuter. Gillian King is een ster in het schrijven van meerdere tijdlijnen. Zo leven we in dit boek mee met de huidige volwassen Lily, tiener Lily die net Sara en Seb leert kennen. De huidige tijdlijn is die van kleuter Louisa en in het verleden gaat het vooral om het jaar dat iedereen elkaar leerde kennen. De tienertijd van Lily, Seb en Sara. Zo was Lily net gedumpt door haar hele vriendengroep en kwam er toevallig een superleuke familie naast hen wonen. Niet alleen de kinderen werden vrienden, ook de moeder van Lily kon het goed met de ouders vinden. Er ontstond een tijd van wekelijkse etentjes en eindeloos veel heen en weer geloop. Tot dat ene moment. Het moment waarop Lily’s leven opnieuw op zijn kop staat. Alleen is zij dit keer niet de enige die geraakt is, maar twee huishoudens liggen overhoop. Gillian Kings schrijfstijl is ontzettend fijn. Ik kan zo genieten van haar verhalen. Door de diepere laag in het verhaal is het ook geen “tussendoor” boekje, maar een echte real-good. Eentje die je het liefst binnen een dag uitleest, maar meestal zijn ze daar gelukkig net te dik voor. Over de personages nog niet te spreken, ze zijn zo herkenbaar. Gillian King weet ze levensecht neer te zetten. Iedere personage is er een met goede kanten, slechte kanten, een verleden en een bepaalde kijk op de wereld. Iedereen ziet wat anders, reageert anders en denkt anders over eenzelfde situatie. Alle personages veranderen door die bepaalde samenloop van omstandigheden, maar het gaat vooral om de zoektocht naar henzelf. Sommige vinden hun eigen ik al snel terug en een ander heeft een lange weg te gaan. Toch groeit ieder personage en proberen ze te ontdekken waar hun gedrag vandaan komt. Ik was al een fan van het werk van Gillian King en met dit boek heeft ze alleen mijn hartje nog meer gevuld. Dit boek krijgt een mooi plekje in mijn kast en ik raad hem zeker aan. Lezen dus!

Als ik je weer zie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontroerende ‘realgood’: realistische feelgood van tweevoudig winnaar Feelgood van het jaar bij Chicklit.nl.

  Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen als die plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

  Seb is dus wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Noodgedwongen brengen ze tijd met elkaar door, waardoor het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, maar ook verborgen gevoelens en andere emoties waarvan Lily niet wist dat ze nog een rol speelden. Maar waar vonken overspringen, gaat ook per ongeluk weleens iets in de fik…

   

Meer info