• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Die zomer met jou RECENSIE

De vrolijke cover van het nieuwste boek van Sarah Morgan sprak me direct aan. Door de lichte kleuren en de zomerse sfeer zag ik mezelf al zitten op een terras met een fris drankje en dit heerlijke boek. (als was het dan bij ons België niet zo een schitterend weer… ik kan maar dromen hé 😉) De cover deed me vermoeden dat ik een feelgood boek zou gaan lezen waarin het alleen maar rozengeur en maneschijn was. Toch verwerkt Sarah Morgan in haar boek zwaardere thema’s als het verliezen van een dierbare en keuzes maken die van grote invloed kunnen zijn op je leven. Dit boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven. Dit vond ik zelf een fijne aanvulling omdat je als lezer inzichten kreeg van verschillende personages op specifieke situaties. Ik heb het meest genoten van de hoofdstukken die geschreven waren vanuit Lily, die gaat ontdekken waar haar hart ligt en hoe ze verder wil gaan met haar leven. Zal ze haar droom om kunstenares kunnen waarmaken? Anderzijds vond ik de hoofdstukken van Cecilia fijn lezen omdat er bij haar toch wel wat mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden terug naar boven komen. Het was indrukwekkend hoe de schrijfster er heeft voor gezorgd dat deze stukjes uit het verleden meer en meer opgehelderd werden naar mate het boek vorderde. Door de uitgebreide omschrijvingen kon ik me als lezer de cottage waar het boek zich hoofdzakelijk afspeelt bijna inbeelden. Dit maakte dat je nog dieper in het verhaal zat en kon mee genieten van de mooie omgeving waar ze vertoeven. De reünie van Lily met Hannah, haar beste vriendin, op een gebeurtenis die voor Lily heel belangrijk heeft zeker een meerwaarde gevormd. Hannah is een personage waarover tijdens het boek veel verteld werd, mij zij komt pas later echt in het boek voor. Toch weet als lezer als snel dat zij een belangrijke rol speelt voor Lily. Wat er in dit boek zeker centraal stond was de waarde die een familie kan hebben en hoeveel zij voor jouw kunnen betekenen en doen. Het meisje op het strand is een schilderij dat in dit boek een prominente rol heeft. Toch blijft de reden hiervoor heel lang een mysterie. Dit specifieke schilderij heeft een verrassende wending gegeven aan het verhaallijn van Cecilia. Ik kan me heel goed voorstellen dat je als ouders soms een toevluchtsoord zoekt om even verlost te zijn van de zorgen van je kinderen. Dat je hier dan ook je grootste passie en talent, namelijk schilderen, kwijt kan is mooie aanvulling. Als mens mag je je niet laten tegenhouden om je dromen te realiseren door anderen. Dit is één van de lessen die voor mij centraal stonden in dit boek. Ik zou je zeker aanraden om dit boek te gaan lezen als je houdt van boeken over familiebanden, je dromen waarmaken en kunst.

Die zomer met jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bestsellerauteur Sarah Morgan is terug met Die zomer met jou, een feelgoodroman vol humor, liefde en herkenbare momenten. Een onverwachte ontmoeting leidt tot een zomer vol tweede kansen.

  Vlak voor haar zeventigste verjaardag besluit Cecilia te vluchten voor het feest dat haar familie wil organiseren, en ze vertrekt naar haar vakantiehuis op Cape Cod. Ze kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen, in het huis waar zij en haar echtgenoot ooit verliefd op elkaar werden. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

  Lily is gestopt met haar studie om haar droom om kunstenaar te worden na te jagen en werkt tijdelijk als schoonmaker. Om geld uit te sparen slaapt ze stiekem in een van de onbewoonde strandhuizen... totdat Cecilia verschijnt.

  Al snel ontstaat er een onverwachte en hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Wanneer Todd – Cecilia’s kleinzoon en tevens de man die ooit Lily’s hart brak – zich bij hen voegt, begint een betoverende zomer vol tweede kansen.

   

Meer info

Toegevoegd door: