• mijn waardering

Prachtige feelgood, aanrader! RECENSIE

Om haar ouders te plezieren, gaat Lily geneeskunde studeren. Ze zit daar niet op haar plek en besluit te stoppen met haar studie om dan misschien toch haar droom te volgen en kunstenaar te worden. Haar vriendin en studiegenote Hannah snapt haar niet, waardoor de vriendschap bekoeld is. Lily gaat werken als schoonmaakster. Dat is geen vetpot en om geld te besparen besluit ze te slapen in een strandhuis dat nooit bewoond is. Toch staat er op een avond een vrouw in het huis. Het blijkt de oma van Hannah te zijn: Cecilia. Cecilia is gevlucht voor het verjaardagsfeest dat haar dochter voor haar organiseerde en om terug te gaan naar haar verleden. Tussen de vrouwen is er veel begrip en er ontstaat een mooie vriendschap. Dan staat Todd op stoep. Hij is de kleinzoon van Cecilia en de broer van Hannah. Maar ook is hij de man die het hart van Lily brak. Die zomer met jou is een prachtige feelgood met de mooie ondertitel: Het is nooit te laat voor een tweede kans op de liefde… De hoofdstukken zijn wisselend uit de drie vrouwelijke hoofdpersonages geschreven. Hierdoor leer je ze alle drie goed kennen en doorzie je de persoonlijke groei die ze doormaken. Het verhaal leest meteen heel vlot en prettig weg. Het pakt direct de aandacht en je wilt alleen maar verder lezen. Het boek start al meteen mysterieus. Dit maakt ook dat je geboeid blijft en wilt weten wat er gebeurd is. De verhaallijnen zijn mooi gevonden. Het is wat meer dan een simpele feelgood. Belangrijk thema is “kiezen voor jezelf”. Dat is mooi uitgewerkt in de verschillende verhaallijnen. Af en toe komt er wat humor om de hoek kijken. Door dit alles is het echt een genot om dit boek te lezen. In het boek komen verschillende mooie uitspraken voor. Dit zijn een aantal: • Een vriendschap meet je niet in tijd maar aan de hand van de intensiteit van gevoelens • Als je een pot breekt, blijft er altijd een barst in zitten, hoe vakkundig je hem ook lijmt. • Het is nooit te vroeg om geluk te vinden. Die zomer met jou is echt een aanrader! Het is een prachtige feelgood om in één ruk uit te lezen.

Die zomer met jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bestsellerauteur Sarah Morgan is terug met Die zomer met jou, een feelgoodroman vol humor, liefde en herkenbare momenten. Een onverwachte ontmoeting leidt tot een zomer vol tweede kansen.

  Vlak voor haar zeventigste verjaardag besluit Cecilia te vluchten voor het feest dat haar familie wil organiseren, en ze vertrekt naar haar vakantiehuis op Cape Cod. Ze kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen, in het huis waar zij en haar echtgenoot ooit verliefd op elkaar werden. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

  Lily is gestopt met haar studie om haar droom om kunstenaar te worden na te jagen en werkt tijdelijk als schoonmaker. Om geld uit te sparen slaapt ze stiekem in een van de onbewoonde strandhuizen... totdat Cecilia verschijnt.

  Al snel ontstaat er een onverwachte en hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Wanneer Todd – Cecilia’s kleinzoon en tevens de man die ooit Lily’s hart brak – zich bij hen voegt, begint een betoverende zomer vol tweede kansen.

   

Meer info

Toegevoegd door: