• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Die zomer met jou RECENSIE

Voordat ik dit boek ging lezen had ik nog niet eerder een boek gelezen van Sarah Morgan. Door het enthousiasme van mijn medeclublezers waren mijn verwachtingen dan ook hooggespannen en stond ik te popelen om met een boek van deze auteur kennis te mogen maken. Verhaal Om aan de aandacht te ontsnappen en de vragen over een schilderij met de titel Het meisje op het strand te ontwijken vlucht de 75 jarige weduwe Cecilia naar haar vakantiehuis. Op het moment dat haar dochter Kristen een groot feest wil geven ter nagedachtenis aan haar vader , een beroemd schilder en om haar moeder haar verjaardag groots te vieren met heel veel mensen. Als ze bij haar vakantiehuis aankomt treft ze daar Lily die het huis stiekem bewoond nadat ze met haar studie medicijnen is gestopt omdat ze kunstenaar wil worden en geld verdient door vakantiehuizen schoon te houden. Lily mag in het huis blijven. In ruil daarvoor biedt ze aan het een en ander op te knappen en te renoveren. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee vrouwen en dan komt Todd, Cecilia haar kleinzoon en de man waar Lily hopeloos verliefd op is onverwacht naar het vakantiehuis. Mijn mening De schrijfstijl van Sarah Morgan is heerlijk ontspannen, soepel en vlot. Er zit humor in en ook mysterie. Door de wisselende perspectieven wil je door blijven lezen omdat je wil weten hoe het verder gaat met dit personage dus het maakt ook nieuwsgierig. Je pakt het verhaal weer snel op als je het boek hebt weggelegd Mede door de duidelijke indeling waarbij de titel van het hoofdstuk aangeeft welk personage aan het woord is. Het verhaal bevat een onverwachte en verrassende wending over het schilderij Het meisje op het strand. Dit is heel goed bedacht door de auteur. Ook staan er mooie quotes in het verhaal die prettig zijn om te lezen. De personages zijn realistisch en het leukste vind ik dat het drie verschillende generaties betreft met hun eigen onzekerheden, geheimen, verleden, hoop, twijfels en toekomstplannen. Daardoor kun je het verhaal ook reflecteren met je eigen leven en hoe je zelf zou reageren in een dergelijke situatie. De combinatie van kunstliefhebbers en de liefde voor het werk in de zorg komt uitgebreid en natuurlijk over en is een mooie combinatie. Ik ben door dit verhaal heen gevlogen en heb het met heel veel plezier gelezen. Nu ik kennis gemaakt heb met deze auteur zal ik zeker vaker een boek van deze auteur willen lezen.

Die zomer met jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bestsellerauteur Sarah Morgan is terug met Die zomer met jou, een feelgoodroman vol humor, liefde en herkenbare momenten. Een onverwachte ontmoeting leidt tot een zomer vol tweede kansen.

  Vlak voor haar zeventigste verjaardag besluit Cecilia te vluchten voor het feest dat haar familie wil organiseren, en ze vertrekt naar haar vakantiehuis op Cape Cod. Ze kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen, in het huis waar zij en haar echtgenoot ooit verliefd op elkaar werden. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

  Lily is gestopt met haar studie om haar droom om kunstenaar te worden na te jagen en werkt tijdelijk als schoonmaker. Om geld uit te sparen slaapt ze stiekem in een van de onbewoonde strandhuizen... totdat Cecilia verschijnt.

  Al snel ontstaat er een onverwachte en hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Wanneer Todd – Cecilia’s kleinzoon en tevens de man die ooit Lily’s hart brak – zich bij hen voegt, begint een betoverende zomer vol tweede kansen.

   

Meer info

Toegevoegd door: