VIP-readers over Tussen twee zussen

Niets zo fijn om met dit weer onderuit gezakt in je lounge-set in de tuin te lezen. En laten sommige van onze VIP-readers dat nu misschien ook gedaan hebben met het nieuwe Leesclub-boek Tussen twee zussen van Jane Fallon. In Tussen twee zussen gaat het over de twee zusjes Abi en Caroline. Zij zijn in hun tienerjaren uit elkaar gegroeid. Dertig jaar later nodigt Caroline haar zusje Abi uit om voor een aantal maanden te komen logeren. Zal dit hun band weer sterker maken? We hebben onze VIP-readers gevraagd het boek te lezen en hun mening te geven. Benieuwd naar hun oordeel? Lees gauw verder! 

Over het boek
Abi is altijd ‘het zusje van’ geweest. De drie jaar oudere Caroline – of nee, Cleo, zoals ze genoemd wil worden – werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is. Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren. Eindelijk zullen de zussen weer hun onderlinge band aanhalen – toch?

Over Jane Fallon
Jane Fallon is producer van veelgeprezen televisieseries, waaronder This Life en EastEnders. Ze woont in Londen met haar partner, de acteur/komiek Ricky Gervais, die ze tijdens haar studie aan de University College London heeft ontmoet.

VIP-readers aan het woord
Op de cover van het boek wordt meteen positief gereageerd. Op de cover staan namelijk twee vrouwen afgebeeld, die uiteraard staan voor de zussen Abi en Caroline. Nicky zegt het boek alleen al te kopen omdat de cover er zo uitnodigend uitziet. Zo vinden onze VIP-readers de titel ook prima. Het gaat tenslotte over de relatie tussen de twee zussen.

De dames zijn wisselend van mening over het aanraden van het boek. Zo vindt Ellen het geen bijzonder verhaal en zou het ook niet aanraden aan anderen. Er zijn meerdere dames die het erg lastig vonden om in het boek te komen. Het verhaal kwam heel langzaam op gang en dit vonden zij storend. Ineke: “Ik zou het boek wel aanraden, maar ik zou er wel bij zeggen dat het even duurt voordat het boek echt gaat boeien.” Marleen en Joke zijn het meest enthousiast en willen dit boek zeker aanraden aan hun vriendinnen.

Ellen en Nicky houden het bij dit boek van Jane Fallon: het is hen helaas niet heel goed bevallen. De meeste andere dames zijn erg benieuwd naar andere boeken van de auteur. Annemiek: “Ik ben zeker van plan andere boeken aan te schaffen. De schrijfstijl van Jane Fallon spreekt me erg aan.” Wendy is enthousiast en hoopt zelfs op een vervolg van Tussen twee zussen. Bettie vindt thrillers het leukste genre, maar houdt ook van afwisseling. Het boek van Jane Fallon heeft zij met veel plezier gelezen en ze zou graag nog een ander boek van haar lezen.

Merendeel van onze VIP-readers vindt de schrijfstijl van Jane Fallon erg fijn lezen. Er zijn dames die door het boek heen vlogen, maar er zijn ook dames die er wat moeite mee hadden en zich juist stoorden aan de schrijfstijl. Marjolein: “Het is een fijne schrijfstijl, leest makkelijk weg. Het boek is uit voordat je het door hebt.” Ook Ineke en Joke hebben het boek in één ruk uitgelezen. Hoewel Joke wel even moest wennen aan het feit dat het geschreven is vanuit de derde persoon. Maar zodra ze hieraan gewend was, kon ze niet meer stoppen met lezen. Annemiek vond het zo fijn lezen dat ze zich er de hele dag op kon verheugen om ’s avonds weer een stukje te kunnen lezen in Tussen twee zussen.

Het boek heeft een open einde en dat is niet iedereen even goed bevallen. Marleen:  “Het is niet het standaard einde waarbij alle verliefde koppels gelukkig worden met elkaar. Het is een open einde. Er kan nog van alles gebeuren.” Ook Ineke is niet blij met het open einde: “Het verhaal is voor mijn gevoel niet af en een beetje afgeraffeld.” Bettie vindt het bijzonder dat het niet zoetsappig afloopt met de zussen, zoals in veel andere chicklits.

Omdat de meningen redelijk verschillen van elkaar, is er uiteraard ook verschillend gestemd. Er zijn twee, drie, vier en zelfs vijf hartjes gegeven aan Tussen twee zussen endaarmee is het uiteindelijke gemiddelde uitgekomen op vier hartjes.

Heb jij Tussen twee zussen ook al gelezen en wil je erover meepraten? Dat kan! Houd onze Twitter en/of Facebook in de gaten en klets gezellig met ons mee!

Tussen twee zussen

 • Auteur:

  Jane Fallon
 • Verschenen:

  16 april 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789032512712
  Uitgever De Kern
  320 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Ugly Sister
 • Uitgever:

  De Kern
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Abi is altijd ‘het zusje van’ geweest. De drie jaar oudere Caroline – of nee, Cleo, zoals ze genoemd wil worden – werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is. Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren. Eindelijk zullen de zussen weer hun onderlinge band aanhalen – toch?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Hou van mij - Bes Ceyssens

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • 14 geweldige Chicklit auteurs die je misschien nog niet kent

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

 • Recensie: Keerzijde

 • Spoorloos

Zoek in artikelen