VIP-readers over Tot de laatste cent

Tot de laatste cent staat op dit moment in the spotlights bij de Chicklit.nl Leesclub. Het is een superinteressant en grappig boek die je de wereld van Wall Street laat zien door de ogen van een vrouw. Onze VIP-readers hebben het boek ondertussen gelezen en gaven hun ongezouten mening. Lees snel verder om te weten te komen wat zij van het boek vonden..

Over het boek
Alex wordt aangenomen bij een van de grootste handelshuizen op Wall Street en komt als vierentwintigjarige in een macho mannenwereld terecht. Dan slaat de beurscrash toe! Blijft Alex? Of moet ze haar hoge hakken uitschoppen en keihard wegrennen? Een blik achter de schermen van de tumultueuze beursvloer, waar dromen en miljarden in een vloek en een zucht kunnen verdampen.

Krap bij kas

De meningen over de cover en de titel van Tot de laatste cent zijn verdeeld. Zo zegt Shelley Verschuren: ''De cover past wel, maar hij is niet heel bijzonder naar mijn mening.'' De titel daarentegen vindt ze wel weer goed bij het boek passen. Deze legt volgens haar goed uit dat Alex tot de laatste cent, de laatste snik, bij het bedrijf is gebleven totdat het werd getroffen door de recessie. Denise is het met Shelley eens over de cover: ''Het past goed. De dame met de tas oogt zakelijk, maar toch ook vrouwelijk.'' 
Bij Kelly geeft de titel een heel verkeerd beeld van het boek. Hij geeft haar de indruk dat het gaat om iemand die krap bij kas zit, maar dit is niet het geval. Yvonne is wel weer enthousiast over de titel. ''Hij is lekker makkelijk te onthouden en ligt lekker in de mond!''

Aanrader?
Het merendeel van de VIP-readers zou het boek aan vriendinnen aanraden. Helene Ouwehand heeft het boek zelfs al aangeraden aan haar vriendinnen: ''Ik heb echt genoten van het boek en ben het helemaal eens met de blurb: De duivel draagt Prada meets Wall Street. Alle vriendinnen die De duivel draagt Prada leuk vonden, raad ik dit boek aan!''
Ook Esmee is erg enthousiast en vindt het zeker een aanrader voor haar vrienden. ''Ik ben vanaf de eerste pagina dol op het boek. Het heeft zo veel humor, dat ik mezelf moest weerhouden om niet hard te gaan lachen op het treinstation tijdens het lezen!''. 
Niet iedereen is het met ze eens. ''Nee, ik zou het niet aanraden. Ik had, zeker in het begin, erg veel moeite om in het boek te raken,'' aldus Shelley Verschuren.

It''s a man''s world...
Veel VIP-readers vonden het onderwerp van het boek het meest bijzondere. Wendy Hulsen: ''Ik vond het heel bijzonder dat Alex zich staande weet te houden tussen al die mannen en daarom ook flink gewaardeerd wordt door die mannen.'' Een andere VIP-reader vindt het geen onderwerp wat je zou verwachten: ''Het is een vrouw die in een mannenwereld werkt. Het is niet een onderwerp wat je verwacht en dat maakt het net even anders.'' 

Eindoordeel
Over het algemeen vinden de VIP-readers het een vlot geschreven boek met humor, een snufje romantiek en een bijzonder onderwerp. ''Ze schrijft met humor en het boek pakt vanaf de eerste bladzijde.'' Met z''n allen geven de VIP-readers Tot de laatste cent een mooie voldoende met 4 hartjes. ''Waar je van tevoren een saai verhaal verwacht over de financiele wereld, kom je terecht in de flitsende wereld van Wall Street,'' zegt Germa van Os. En daar sluiten wij ons helemaal bij aan. 

Lijkt het jou leuk om een boek te lezen over hoe een vrouw zich staande houdt in een echte mannenwereld?

Tot de laatste cent

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Alex wordt aangenomen bij een van de grootste handelshuizen op Wall Street en komt als vierentwintigjarige in een macho mannenwereld terecht. Dan slaat de beurscrash toe! Blijft Alex? Of moet ze haar hoge hakken uitschoppen en keihard wegrennen? Een blik achter de schermen van de tumultueuze beursvloer, waar dromen en miljarden in een vloek en een zucht kunnen verdampen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

 • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

 • Boze zomer - Jan-Willem Anker

Gerelateerde artikelen

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • 60 dagen elke dag kans op een boek!

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

 • Schattige spulletjes van My Life is Sweet

Zoek in artikelen