VIP-readers over De Socialite en de City

De Chicklit.nl Leesclub bespreekt deze editie De Socialite en de City van Tinsley Mortimer. Southern belle Minty Davenport ruilt haar rustige leven in Charleston om voor een bestaan vol glitter en glamour in de Big Apple. Onze VIP-readers hebben het boek gelezen en hebben het eens goed onder de loep genomen...

Over het boek
Southern belle Minty Davenport droomt haar hele leven al van de wolkenkrabbers van de Big Apple. Wanneer ze de kans krijgt voor een pr-firma in de modewereld van New York te werken, verruilt ze haar rustige bestaan in Charleston voor de grote stad en de keurige zuidelijke omgangsvormen voor het snelle bestaan. Een onverwachte uitnodiging voor een feestje zet haar hele leven op z''n kop: Minty wordt gefotografeerd door een societyfotograaf, die haar prompt benoemt tot nieuwste It Girl. Plotseling is ze populair, wordt ze uitgenodigd voor alle feestjes en krijgt ze zelfs een aantrekkelijk nieuw vriendje. Maar achter de schermen van deze glitter en glamour lijkt iemand haar zeer publiekelijke ondergang te bekokstoven.

Glitter en glamour in de city
Onze VIP-readers zijn het unaniem eens over de titel en het omslag: ze passen erg goed bij het verhaal! Anne Dibbets-Post: ''De titel past bij het verhaal. Minty is echt een socialite, die nieuw is in de city.'' Volgens Rianne Wijmenga past de cover van het boek goed bij alle glitter en glamour van het leven van een socialite. De overheersende kleur is roze. Dit past naar haar mening prima bij Minty, die een typisch meisje-meisje is.

Weglezer
De VIP-readers typeren het boek veelal als een boek dat lekker wegleest door de vlotte schrijfstijl en waar je niet zoveel bij na hoeft te denken. ''Het is een erg grappig boek en leest gemakkelijk weg. Je hoeft er ook niet zoveel bij na te denken'', aldus Donna. Over de hoeveelheid humor in het boek zijn de meningen dan wel weer erg verdeeld. Eline Smit heeft de humor in het boek niet kunnen ontdekken en zo vindt Christien Heinen het ook erg jammer dat er niets grappigs in het boek voorkomt. Toch is het een boek dat makkelijk wegleest. In dat opzicht is het een echte aanrader!

Een must is wel dat je een klik hebt met New York en mode. Wendy: ''Ik zou het boek alleen aanraden aan vriendinnen die van mode en alles daaromheen houden.'' Rianne zou het boek met name aanraden aan vrienden die New York een warm hart toedragen. De schrijfster is een kei in het neerzetten van een Gossip Girl-achtige sfeer, met klinkende designernamen en bekende plekken in New York. Volgens haar is het dan ook erg leuk voor de mensen die al eens in New York geweest zijn.

Herkenbaar
Minty wordt uitgeroepen tot de nieuwste It Girl en komt terecht in een wereld vol pracht en praal. Herkenden de VIP-readers zich in Minty? Desiree van Leijden: ''Ik ben, net als Minty, soms ook onzeker in nieuwe situaties maar ga net als haar een nieuwe uitdaging vol moed aan en grijp alle kansen die ik krijg aan.'' Christien herkende daarentegen niks in de hoofdpersoon. Ze vond het allemaal nogal overdreven. Jacky herkent zich helemaal in Minty: ''Ze wil bekend zijn en dat wil ik ook!!''

Eindoordeel
Het boek De Socialite en de City wordt overwegend positief ontvangen door de VIP-readers. Het boek leest makkelijk weg door de vlotte schrijfstijl en neem je mee in de wereld van de big city. ''De Socialite en de City is een heerlijke chicklit die je meeneemt in het roddelcircuit'', vindt Lieke Kauwenberg. Een minpuntje is wel dat een aantal VIP-readers zich niet echt in de hoofdpersoon konden herkennen. 

Al met al scoort dit boek bij de VIP-readers gemiddeld een mooie 4 hartjes!

De socialite en de city

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Southern belle Minty Davenport droomt haar hele leven al van de wolkenkrabbers van de Big Apple. Wanneer ze de kans krijgt voor een pr-firma in de modewereld van New York te werken, verruilt ze haar rustige bestaan in Charleston voor de grote stad en de keurige zuidelijke omgangsvormen voor het snelle bestaan. Een onverwachte uitnodiging voor een feestje zet haar hele leven op z'n kop: Minty wordt gefotografeerd door een societyfotograaf, die haar prompt benoemt tot nieuwste It Girl. Plotseling is ze populair, wordt ze uitgenodigd voor alle feestjes en krijgt ze zelfs een aantrekkelijk nieuw vriendje. Maar achter de schermen van deze glitter en glamour lijkt iemand haar zeer publiekelijke ondergang te bekokstoven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

 • Recensie: Honderd uur nacht

 • 15 beroemde stelletjes die bewijzen dat liefde voor altijd kan zijn

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

Zoek in artikelen