VIP-readers over Stad van beenderen

De Leesclub bespreekt op dit moment de meeslepende fantasy-serie: Kronieken van de onderwereld, te beginnen met het eerste deel, Stad van beenderen. We vroegen onze VIP-readers om het boek te lezen en hun mening met ons te delen. Lees snel verder om erachter te komen wat hun oordeel is!

Over het boek

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Het verhaal gaat verder in deel twee tot en met vier; Stad van vuur, Stad van glas en Stad van gevallen engelen.

Veel detail
Stad van beenderen is het debuut van auteur Cassandra Clare. Alle VIP-readers zijn onder de indruk van haar schrijfstijl en gebruiken woorden als: prettig, gedetailleerd en vlot bij het beschrijven ervan. Zo zegt Maud Grefte: ''Ik vind dat ze een fijne schrijfstijl heeft. De dingen worden uitgebreid beschreven, maar niet teveel zodat je ervan in slaap valt, en ook weer niet te weinig zodat je je maar een half beeld kan vormen.'' Esmee Cano is het met haar eens: ''Cassandra Clare beschrijft veel details, daardoor gaat het verhaal echt leven in je hoofd''.

Mysterieuze titel
De titel en cover van het boek stralen iets geheimzinnigs en dreigends uit. ''De titel is duister en mysterieus. Dat vind ik een erg goede weerspiegeling van de sfeer in het boek,'' aldus Joany de Vries.
Silke Blancke is het daar niet mee eens: ''De titel vind ik niet goed passen, omdat de stad van beenderen maar heel eventjes in het verhaal voorkomt.'' Julia deelt deze mening: de titel matcht niet echt met de inhoud, maar de cover daarentegen is erg mooi en passend.

De rest van de serie
Het overgrote deel van onze VIP-readers is verslaafd geraakt aan de Kronieken van de onderwereld-serie. Mayre van Alphen is zeker van plan om door te lezen: ''Ik wil weten hoe het alle personages in het boek zal vergaan.'' Andere dames zijn zelfs zó verslingerd, dat ze al aan het lezen zijn in het vierde deel van de serie. Ze zijn unaniem in hun oordeel over de serie: ''Een absolute aanrader!''
Denise Breek laat het bij het eerste deel. Ze legt uit: ''Het is niet zo dat Cassandra Clare niet op een leuke manier schrijft, want dat doet ze zeker wel. Het is gewoon niet echt een soort verhaal voor mij.'' 

Eindoordeel
Over het algemeen vinden de VIP-readers Stad van beenderen een erg spannend boek vol met actie, een snufje romantiek en veel onverwachte wendingen. Het maakt erg nieuwsgierig naar de andere delen van de serie. Om de woorden van Maud te gebruiken: ''Mijn advies? Pak dit boek, sluit je op in je kamer, zorg ervoor dat je de komende dagen niks belangrijks te doen hebt en lees!''

Gemiddeld geven de dames Stad van beenderen een ontzettend mooie score van 4 hartjes! 

Stad van beenderen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (84 stemmen)
 • Omschrijving:

  De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Nieuwsgierig? Lees alvast een fragment uit het boek:
   

   

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen