Chicklit.nl Leesclub: de spelregels

Ben je gek op lezen en vind je het leuk om samen met andere fans een boek onder de loep te nemen? Meld je dan aan voor de Chicklit.nl Leesclub en wie weet word jij uitgenodigd om het geselecteerde boek gratis te lezen en je mening te delen met anderen. Lees hieronder wat de spelregels zijn om mee te doen. 

Opgeven

Wanneer er een nieuwe leesclub start, zal er een oproep worden geplaatst op Chicklit.nl. Per editie selecteren we steeds 10 VIP-readers, die een gratis exemplaar van het boek thuisgestuurd krijgen. Je kan je per editie steeds opnieuw opgeven, zodat jij zelf kunt bepalen voor welke editie en in welke periode jij beschikbaar bent. Hoe je je kan opgeven, staat vermeld in de betreffende oproep. Forum
Op het Chicklit.nl Forum is een speciaal plekje ingericht waar we de VIP-readers bij elkaar zullen roepen om gezamenlijk te kletsen over het boek. Na ontvangst van het (gratis) boek, zul je als VIP-reader twee weken de tijd krijgen het te lezen. In drie fases zal je gevraagd worden een aantal opdrachten uit te voeren.

Fase 1
Wanneer jij VIP-reader bent, zul je bij ontvangst van het boek gevraagd worden op het Chicklit.nl Forum jouw mening te delen over jouw eerste indruk van het boek. Bijvoorbeeld: Hoe bevalt de cover je? Trekt de achterflaptekst je? Wat zijn je verwachtingen? 

Fase 2
Vanaf het moment dat je het boek ontvangt, krijg je twee weken de tijd het uit te lezen. In deze periode zul je als VIP-reader op het Chicklit.nl Forum jouw mening geven over jouw algemene indruk van het boek tot dusver. Ook krijg je de opdracht om minimaal drie posts te plaatsen op één van jouw social media accounts. Laat bijvoorbeeld op Twitter weten welk boek jij aan het lezen bent, plaats de cover van het boek op Pinterest of zet een reactie op Facebook.

Fase 3
Nadat je klaar bent met lezen, zullen we op het forum nog een aantal dagen met de deelnemers in gesprek gaan over het boek. Wat vond je van het verhaal? Hoe leuk vond je de hoofdpersoon? Was het boek fijn om te lezen? We nemen gezamenlijk het boek onder de loep. Bovendien schrijf je als VIP-reader een eigen recensie over het boek, welke je als reactie bij het boek op Chicklit.nl plaatst. Ook kun je hem in je digitale boekenkast zetten en hem aan je favorietenlijstje toevoegen. 

Samenvatting
Nadat we uitgekletst zijn op het forum, verschijnt er op Chicklit.nl een samenvatting met de gemiddelde beoordeling van het boek door de VIP-readers. Hiermee is de leesclub met dat boek tot een einde gekomen. 

Voorwaarden
Als VIP-reader krijg je het boek gratis thuisgestuurd, in ruil voor een aantal simpele acties:
1) Je bent beschikbaar in de gestelde periode (zo''n 3 weken)
2) Je zult gedurende deze periode actief meedoen op het Chicklit.nl Forum
3) Je plaatst gedurende deze periode minimaal 3 posts op je social media accounts
4) Je schrijft na afloop een recensie over het boek, welke je op Chicklit.nl plaatst


Wanneer je geen VIP-reader bent, ben je natuurlijk ook van harte welkom om vrijblijvend mee te kletsen op het forum. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Zien we je daar?  

 

Nieuwste artikelen

  • Dit is wat we weten over de serie Wednesday + trailer

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen