De Chicklit.nl Leesclub over: Voor jou

De Chicklit.nl Leesclub nam onlangs het boek Voor jou van Jojo Moyes in behandeling. Volgens onze recensent een boek dat je niet kan lezen zonder een doos tissues en een reep chocola binnen handbereik. Niet voor niets is dit boek deze maand dan ook Boek van de Maand. Zijn de VIP-readers het daar mee eens? Lees het hier.


Over het boek
Louisa''s wereld is klein. Ze werkt in het café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles - baan, vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel.
 
Veelbelovende verwachtingen
Voor jou wordt vergeleken met de indrukwekkende Intouchables en ook diverse quotes op de achterkant zijn zeer lovend. Dat legt de lat meteen hoog: iedereen heeft hoge verwachtingen. Suze: “Ik verwacht er best veel van. Ik vraag me steeds af of ik op een gegeven moment ook moet huilen, net als al die anderen...” En ook Lynn denkt alleen al bij het lezen van de recensies dat dit haar lievelingsboek gaat worden. De eerste hoofdstukken lijken aan die verwachtingen te voldoen: “Ik heb de eerste hoofdstukken van dit boek al gelezen, een goede eerste indruk gekregen, dit boek gaat zo uit zijn!”, aldus Karlijn.
 
Emotioneel boek
Gedurende het lezen, beginnen de meeste VIP-readers steeds enthousiaster te worden over Voor jou. Sandra: “Het verhaal greep me meteen en ik had al snel een beeld en mening bij de personages. Opmerkelijk was voor mij dat het boek niet het standaard einde had wat veel boeken wel hebben. Die tissues zijn echt aan te raden!” Ook Charlotte was halverwege het boek al onder de indruk van het emotionele boek, maar vond het onderwerp soms wel wat zwaar. En ook Nicky hield het niet droog: “Toen ik mijn tranen nog aan het deppen was, ging er al een sms uit naar een vriendin dat dit boek echt gelezen moest worden.”
 
Boeiende personages
Voor jou is geen standaard chicklit met een standaard onderwerp. De schrijfster slaagt erin heftige onderwerpen als euthanasie en verkrachting op een toegankelijke manier te bespreken. Lynn zegt van dit boek te hebben geleerd; de personages zijn complex en het is echt een zoektocht om ze te ontdekken. Fleur is het daarmee eens: “Mijn favoriete personage is Louisa, ze is anders en daarom heel leuk. Het maakt haar eigenlijk niet uit wat mensen van haar denken, ze kleed zich hoe ze wil. Ik vind het ook leuk om te lezen hoe ze de hele situatie aanpakt.” Nell vond vooral Will bijzonder: “Will is een bijzondere man, sterk van geest, hij wordt heel mooi beschreven, net alsof Jojo zo iemand van dichtbij heeft meegemaakt of kent.”
 
Meer dan aan te raden
De VIP-readers zijn allemaal heel lovend over het boek. “Ik heb het boek onmiddellijk aan al mijn vrienden aangeraden en aangeboden dat ze mijn exemplaar mochten lenen.”
Jojo Moyes blijkt voor bijna iedereen een onverwacht talent: “Een boek van deze schrijver stond nog niet in mijn boekenkast, maar als alle boeken zo mooi en boeiend zijn geschreven, gaan er vast nog een aantal komen,” zo stelt Nicky.
 
Eindoordeel
Op een paar te verwaarlozen kritische nootjes na, zijn alle VIP-readers het unaniem met elkaar eens. Voor jou is een mooi en aangrijpend boek. Samen geven zij dan ook een topscore van 5 hartjes. Om de samenvatting met de woorden van Fleur af te sluiten: “Een verhaal om nooit meer te vergeten!”Wil jij ook een keertje meedoen met de Leesclub? Klets gezellig mee op het forum over de lopende edities en houd de website in de gaten voor nieuwe oproepen. 

Voor jou

 • Auteur:

  Jojo Moyes
 • Verschenen:

  29 april 2014
 • Uitgave:

  ISBN 9789032514853
  Uitgever De Kern
  432 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Me Before You
 • Uitgever:

  De Kern
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (59 stemmen)
 • Omschrijving:

  Louisa's wereld is klein. Ze werkt in het café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles - baan, vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

 • Young adult top 6: december 2021

 • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

 • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

 • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

 • De verfilming van Voor jou van Jojo Moyes is hier!

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • Recensie: The Fault in our stars

 • The Vow

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

Zoek in artikelen