De Chicklit.nl Leesclub over Zus van Lisa Kleypas

De afgelopen weken werd Zus van Lisa Kleypas: een boek vol liefde, verdriet, hoop en de kracht van magie onder de loep genomen door de Chicklit.nl Leesclub. Het eindoordeel over dit boek is geveld: lees hier wat de VIP-readers van Zus vonden...Over het boek
Emma is vrijgezel, heeft een goede baan en een affaire met haar getrouwde baas, waar ze zelf nogal van baalt. Om af te vallen, maar vooral om sterker te worden, besluit ze op Bootcamp te gaan met haar vriendin Betty. Daar leren ze Veronique kennen, een echte carrièrevrouw. Tijdens de intensieve trainingen zoeken de vriendinnen zowel fysieke als psychische grenzen op en ontstaat er een hechte band. Maar dan blijkt dat een oude liefde en een onthullende ontdekking hen nog sterker op de proef zal stellen dan de Bootcamp zelf. Zal de vriendschap de waarheid overleven?

Benieuwd? Lees een voorproefje uit het boek:


Eye-catcher
Hoewel Lisa Kleypas een New York Times Bestseller auteur is, kent Nederland haar (nog) niet. Met haar eerste boek Zus moet daar verandering in komen. De cover van Zus is in elk geval een echte eye-catcher. "Het mooie aan de cover is dat die groene ogen naar voren zijn gebracht", aldus Suzy. 
Ook Chan's aandacht is geprikkeld: "Door het kleurgebruik op de kaft, trekt het boek je aandacht." 

Een vleugje magie
Het boek wordt vergeleken met een combinatie tussen GTST en Once Upon a Time. "Magie, romances en een portie vrouwendrama: check, check, dubbelcheck!" aldus Rilana.  
Inga vertelt: "Ik heb heel wat boeken gelezen waarbij de hoofdpersoon een gave heeft, maar ik heb nog nooit iets gelezen over iemand die glas in levende dieren kan veranderen, dus dat vond ik wel speciaal aan dit boek.

Enthousiast eindoordeel
Aan het eind van de Leesclub hebben de meeste lezeressen een positief eindoordeel, ondanks dat ze in het begin niet zo goed wisten wat ze konden verwachten. Het vleugje magie maakt het boek speciaal, de personages komen goed tot leven en liefde spat van het papier. 

Gemiddeld geven de VIP readers het boek 4 hartjes. Een mooie score voor een debuut! En het mooie is: dit is het eerste deel uit een trilogie. Dus het wordt aftellen om de rest van de boeken te kunnen verslinden net zoals je met Zus hebt gedaan!

Zus

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Beleef een romantisch leesavontuur met dit eerste deel van de Friday Harbor-trilogie - een verhaal vol liefde, verdriet, hoop en de kracht van magie. Een unieke combinatie van het dorpse ons-kent-ons van soaps als GTST met een bovennatuurlijk vleugje Storybrooke uit de hitserie Once Upon A Time. Glaskunstenares Lucy Marinn woont in het kuststadje Friday Harbor, in het noordwesten van de Amerikaanse staat Washington. Ze worstelt met haar bovennatuurlijke gaven, die tot uiting komen in de bijzondere glasobjecten die ze creëert. Als Kevin, haar vermeende soulmate, haar verlaat voor haar eigen zus Alice, raakt Lucy verbitterd en blikt ze wanhopig terug op de vele verkeerde keuzes in haar (liefdes)leven. Ondertussen vraagt Kevin zijn vriend Sam Nolan, een wijnboer op het nabijgelegen San Juan Island, om Lucy het hof te maken zodat ze - hoopt hij - makkelijker over zijn verraad heen kan stappen. En terwijl er echte vonken overspringen tussen Lucy en Sam, vraagt Lucy zich af of we wel in staat is haar hart nog eens in de waagschaal te stellen. Lucy ziet dat je sommige stukgemaakte dingen in het leven weer kunt opbouwen tot iets moois. Maar alleen door te ontdekken wie je werkelijk bent kun je degene vinden die jou verdient.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Zo werden de magische feestmaaltijden in Harry Potter gecreëerd

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

 • Recensie: Keerzijde

Zoek in artikelen