De Chicklit.nl Leesclub over Over de schreef

De Chicklit.nl Leesclub heeft de roman 'Over de Schreef' uitgelezen, het boek van Karen Rose. Lees hieronder wat het eindoordeel is over het boek!

Over het boek
Over de Schreef speelt zich af in het heden, maar draait om één voorval acht jaar geleden. Toen kwamen de man en de zoon van de op dat moment zwangere rechercheur Stevie bij een overval om het leven. Het spreekt voor zich dat Stevie alles wil doen om de dader achter slot en grendel te krijgen, maar dit verloopt moeizaam en met de nodige tegenslagen. Zo is het maar de vraag of haar collega’s te vertrouwen zijn, en is ze haar leven niet zeker door een psychopaat die het op haar gemunt heeft. Toch staat Stevie er niet alleen voor. Clay Maynard, een ex-marinier die als een blok voor Stevie valt, doet wat hij kan om Stevie en haar dochter veilig te houden. 

 

Eindoordeel

Wij hebben verschillende vragen gesteld aan de VIP-readers. We vroegen onder andere of ze het boek gaan aanraden aan vrienden, of ze al meer hadden gelezen van de auteur en wat ze van de schrijfstijl vonden. Tijdens fase 1 en 2 van de Leesclub kregen we al veel positieve reacties over het boek. Wij zijn benieuwd: zijn de verwachtingen van het boek waargemaakt? Is het boek zo goed geschreven dat alle lezers het boek vijf hartjes geven?

De meeste lezers waren nog niet bekend met de auteur, maar willen na dit boek meer van haar lezen. Er is zelfs een lezer die nog meer boeken van Karen Rose heeft gelezen na de Leesclub. De favoriete personages verschillen per lezer, maar Stevie en Clay zijn veelvoorkomende favorieten. Het is een redelijk dik boek, maar de lezers bleven geboeid om door te lezen. Karen Rose heeft een fijne schrijfstijl en het verhaal wordt goed afgerond. 

Over het algemeen heeft het boek de verwachtingen overtroffen. De lezers gaan het boek aanraden aan hun vrienden, sommige lezers hebben het boek zelfs al uitgeleend! De Leesclub is dus erg positief over het boek Over de Schreef.

Lezeressen aan het woord

Nicole: ''Ik geef dit boek het liefst tien hartjes, maar ik zal het bij vijf houden.''

Marcella: ''Ik was bang dat het boek te dik zou zijn, en daarom soms wat saai. Dit was niet het geval! Dus wat dat betreft was ik wel verrast! Het boek voldeed aan mijn verwachtingen (misschien zelfs wel beter dan verwacht).''

Laure: ''Het enige nadeel aan het boek is dat er personages worden vermeld uit vorige boeken en als je voor het eerst een boek voor Karen Rose leest, is het soms wat lastig om al de verschillende personages uit elkaar te houden.''

Nicole: ''Ik heb al veel thrillers gelezen, dus op dat gebied had ik hoge verwachtingen. Hoewel ik al redelijk snel doorhad hoe het plot in elkaar zat, bleef je lezen. De gebeurtenissen die naar het plot toe werken waren namelijk het spannendst. Het ging niet om "wie heeft het gedaan en waarom", want daar kom je al snel achter. Maar hoe het verhaal zich ontwikkelde maakt het juist zo goed.''

Gemiddelde boordeling: 4,6/5

Wij bedanken alle VIP-readers voor het lezen van dit boek en het delen van hun mening! De lezers waren zo enthousiast dat we ook verschillende foto's hebben ontvangen. Wil jij ook VIP-reader worden? Hou dan de website goed in de gaten!

Ben jij het eens met het eindoordeel van de Leesclub?
 

Nieuwste artikelen

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

  • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Recensie: De zeven zussen

Zoek in artikelen