De Chicklit.nl Leesclub over The Cage

De Chicklit.nl Leesclub heeft 'The Cage' uitgelezen, het boek van Megan Shepherd. Lees hieronder wat het eindoordeel is over het boek!


Over het boek
Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op...


Eindoordeel
Wij hebben verschillende vragen gesteld aan de VIP-readers. We vroegen onder andere wat ze van de personages vonden, wat ze van de schrijfstijl vonden en of zij het boek zouden aanraden. Tijdens fase 1 en 2 van de Leesclub kregen we aardig positieve reacties over het boek. Wij zijn benieuwd: wat willen de lezeressen graag kwijt over het boek? En zijn de verwachtingen van het boek waargemaakt?

Na het uitlezen van het boek zijn de meningen toch iets bijgesteld. De lezeressen vonden het over het algemeen een origineel en spannend boek. Hoewel de meesten nog steeds aangeven sommige delen van het boek langdradig te vinden, heeft het hen toch verrast. Na een saai stuk volgde namelijk evengoed weer spanning. De personages waren erg verschillend en het was dan ook moeilijk om een favoriet personage te kiezen.


In fase 2 voldeed het boek wel en niet aan hun verwachtingen. In de laatste fase zijn de lezeressen erachter gekomen hoe het boek in elkaar steekt en hebben zij de verwachtingen bijgesteld. Deze zijn bij de meesten uiteindelijk zelfs overtroffen, omdat het boek zo anders was dan gedacht. Een aantal lezeressen konden een maatschappelijke boodschap vinden in de tekst, wat het boek iets extra's gaf. De schrijfstijl werd door iedereen als prettig ervaren, wat een goede indruk over de auteur achterlaat. De lezeressen zijn erg nieuwsgierig naar het vervolg en zouden het boek ook aan anderen aanraden.


Lezeressen aan het woord
Monica: "Ik vind het boek echt leuk, het leest lekker weg, het verhaal was boeiend doordat het heel origineel was en vooral heel vreemd. Dit maakte dat je wilde weten wat er aan de hand is."

Liane: "De personages vond ik verwarrend. Juist omdat de Beheerder en de Verwanten spelletjes spelen met hun geest, veranderden ze in de loop van het verhaal. Iedereen, maar Cora het minst. Ik heb geen favoriet, ik ben wel nieuwsgierig naar wie Mali echt is en ik wil weten hoe Lucky in het vervolg verandert."

Hilma: "Het boek heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik had een klein beetje verwacht dat het een soort kloon zou worden van andere boeken, maar dat was het gelukkig niet. Het verhaal heeft me in die zin wel verrast."

Nancy: "Ik zal het boek zeker aanraden aan vrienden net omdat er toch een maatschappijkritisch stuk inzit. Wij worden door de aliens behandeld als dieren en zijn verontwaardigd, maar staan niet stil bij onze eigen manier van handelen tegenover dieren."

Gemiddelde boordeling: 3,7/5

Wij bedanken alle VIP-readers voor het lezen van dit boek en het delen van hun mening! Wil jij ook VIP-reader worden? Hou dan de website goed in de gaten!

Ben jij het eens met het eindoordeel van de Leesclub?

Nieuwste artikelen

  • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

  • De grote race - Ruby Coene 

  • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

  • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

  • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen