Fase 1 van de Leesclub met 'De kolibrie'

Fase 1 is alweer voorbij en voordat we fase 2 posten willen we jullie up to date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook 'De kolibrie'? En ben je het eens met de antwoorden?...

We stelden de volgende vragen:

- Wat is je eerste indruk van het boek?

- Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

- Wat vind je van de cover?

Wat is je eerste indruk van het boek?

Binnen de leesclub is er verdeeldheid in de meningen over de schrijfstijl. Sommigen vinden het soepel, wat ervoor zorgt dat het makkelijk leest. En anderen zijn geen fan van de Finse schrijfstijl en vinden het niet prettig om te lezen. Wel zijn de vips eens dat Anna het meeste sympathieke karakter is. Daarentegen vinden ze Esko maar een vervelend karakter. Ze hopen dat de twee nog wel naar elkaar toe groeien verder in het verhaal. Zo zegt Rianne: "Ik verwacht dat ik straks in het verhaal gezogen word, puur gebaseerd op de achterkant van het boek."

Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

Omdat de cover zo goed ontvangen werd, liggen de verwachtingen erg hoog. Wel is de leesclub sceptisch over het feit dat  Kati Hiekkapelto "De finse queen of crime" wordt genoemd. Als een lerares die een debuut schrijft gelijk wordt uitgeroepen tot de Finse queen of crime, moet het wel heel wat voorstellen. Dit schept nog hogere verwachtingen. Zo zegt Hilma: "Een lerares die een debuut schrijft en nu al wordt uitgeroepen tot de Finse queen of crime? Dat zal blijken tijdens het lezen...".

Wat vind je van de cover?

De omslag van het boek wordt erg goed ontvangen. De leesclub noemt het een prachtige, mysterieuze cover. Vooral de kleurencombinatie vinden zij erg mooi. De cover roept gelijk vragen op. Wie is de vrouw en waarom ligt zij daar? Is ze dood? En wat heeft de titel te maken met het verhaal? Deze vragen maakten onze vip-readers erg nieuwsgierig. Zo zegt Iris: "Een geweldige omslag. Mysterieus. Mooie kleuren. Een jonge vrouw ligt op de grond. Het ziet er naar uit dat ze niet meer leeft. Welke rol speelt zij?".

Conclusie

De leesclub heeft hoge verwachtingen van De kolibrie. Dat komt omdat de cover zo mooi is en de auteur hoog geprezen wordt met een misschien wel iets te gewaagde titel. Al vroeg in het verhaal hebben de lezeressen hun favoriete karakters gekozen en worden er allerlei mogelijke scenario's bedacht. Spannend! Er wordt snel verder gelezen.

 

Heb jij dit boek al gelezen?

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen