Fase 2 van de leesclub met De Kolibrie

De Leesclub leest op dit moment ‘De Kolibrie’ van Kati Hiekkapelto. Fase 2 is alweer voorbij en voordat we fase 3 posten willen we jullie up to date houden over de Leesclub. In fase 2 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook ‘De Kolibrie’? En ben je het eens met de antwoorden?

We stelden de volgende vragen:
- Wat vind je tot nu toe van het boek?
- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Wat vind je tot nu toe van het boek?
De lezeressen vonden het boek in het begin lastig om doorheen te komen. Omdat je niet veel informatie krijgt, is er ook niet veel spanning. Ze hadden het ook moeilijk met Esko, wie naar doet tegen Anna. Dit zwakt later wel af, omdat de personages groeien naarmate het verhaal vordert. Gea vindt het knap dat de schrijfster goed onder woorden weet te brengen hoe het is om onvrijwillig in een ander land te wonen, hoe raar sommige gewoonten zijn (zoals alcohol drinken) en hoe bevooroordeeld veel mensen zijn (zoals Esko).

Ben je iets opmerkelijks tegen gekomen in het verhaal (en waarom)?
Opmerkelijk is dat alle lezeressen telkens totaal op het verkeerde been worden gezet! Geen van hen lijkt te kunnen achterhalen wie de moordenaar is. Dit vinden zij erg knap van de schrijfster. Zo zegt Eline: "Tot nu verdenk ik iedereen van de moorden, Jere, Virve, Esko, Rauno, Jussi... Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Esko en Rauno het zijn, maar ik houd iedereen in de gaten." Hoewel de vips toch aardig wat ervaring hebben met thrillers, kunnen ze er nu geen touw aan vast knopen. Hilma: " Als ik een spannend boek lees heb ik vaak wel een idee of vermoeden wie de moordenaar zou kunnen zijn, maar dat had ik nu helemaal niet, wat soms wel eens frustrerend was."

Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
Tegen alle verwachtingen in, waren de laatste hoofdstukken het tegenovergestelde van de eerste. De lezeressen vlogen erdoorheen. De verwachtingen lagen hoog in fase 1. Vooral omdat Kati Hiekkapelto "De finse queen of crime" wordt genoemd. Of de lezeressen het daarmee eens zijn, zal duidelijk worden in fase 3. Er bestaat in ieder geval geen twijfel over hun nieuwsgierigheid. Die is sterk genoeg om nog snel even wat achtergrondinformatie bij het boek te zoeken. Zouden ze er zo achterkomen wie de moordenaar is?

 

Ben jij ‘De Kolibrie’ ook aan het lezen of heb je hem al gelezen? We zijn benieuwd naar je mening!

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen