De Chicklit.nl Leesclub over De Kolibrie

De Chicklit.nl Leesclub heeft De Kolibrie geschreven door Kati Hiekkapelto uitgelezen, lees hieronder wat hun eindoordeel samengevat is!

Over het boek
Een moord in het bos. Het slachtoffer een jonge vrouw, in haar zak een amulet met een exotische beeltenis. Het moordwapen: een hagelgeweer. Een tweede moord: dezelfde omgeving, dezelfde methode, hetzelfde sieraad. Op grond waarvan kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit? Houden de sieraden verband met een geheime cult? Wie is de volgende die sterft? Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt; uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

Eindoordeel
Wij hebben verschillende vragen gesteld aan de VIP-readers. We vroegen onder andere wat ze van de personages vonden, wat ze van de schrijfstijl vonden en of zij het boek zouden aanraden. Tijdens fase 1 en 2 van de Leesclub kregen we aardig positieve reacties over het boek. Wij zijn benieuwd: wat willen de lezeressen graag kwijt over het boek? En zijn de verwachtingen van het boek waargemaakt?

Na het uitlezen van het boek zijn de meningen van de lezeressen verdeeld, en van sommigen veranderd. De lezeressen vonden het over het algemeen een leuk en spannend boek. Maar ze hadden niet de behoefte om het boek in één ruk uit te lezen.

De lezeressen zouden af en toe wel wat dingetjes hier en daar willen veranderen, zoals de nadruk op het alcoholgebruik van Esko en de taal van Bihar. En veel van de VIP readers vonden het vooral fijn dat het onderwerp actueel was.  Bij de vraag of ze de boek zouden aanraden aan hun vrienden was dit een volmondig 'Ja' daarnaast zullen een vervolg of een ander boek van de schrijfster zeker kopen. Op de cover van het boek stond groot “Finse Queen of Crime” maar veel lezers kenden de schrijfster niet. 

Het was zeker een geslaagde leesclub met een goed boek! De interesse naar Kati Hiekkapelto is zeker gewekt.

Lezeressen aan het woord
Hilma: "Het is een goed, fijn geschreven boek. Iets meer spanning had voor mij wel gemogen. De personages komen goed uit de verf, aan sommigen kreeg je echt een hekel en dat is goed gedaan door de auteur."

Yo Nina: "Het boek voldeed aan mijn verwachtingen, al Was het iets minder spannend dan gehoopt. (Door al die randverhalen). De ontknoping Was verrassend en onverwacht, maar wel een beetje te snel en daardoor ietwat teleurstellend."

Marja: "Ik vond het verhaal echt passen in deze tijd (actueel thema). Het was makkelijk te lezen en zeer verrassend op het einde. Het boek heeft mijn verwachtingen overtroffen en ben zeker verrast door de thema's van de 2 verhalen, het feit dat de Azteken in dit boek verwerkt zitten en dat je het persoonlijke verhaal van de schrijfster tussen de regels door kan lezen."

Eline: "Ik vond het een heel fijn boek om te lezen. Makkelijk geschreven en makkelijk te begrijpen. Ik vond het leuk om ook een kijkje te nemen in het leven van een aantal van de personages."

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen